Firefox, youtube-on 2160p 60 fps lejátszási probléma, miért?
Firefox 43.0.1 alatt youtube-on nem tudok egyes videókat lejátszani 4K 60 fps, viszont ha Chrome-mal próbálom ott összejön.
(Pl: https://www.youtube.com/watch?v=Z6lYqgWAmrg videó esetében)
Kutattam a neten megoldás után, az "about:config"-ban már módosítottam dolgokat, amik jelenleg így néznek ki:
media.mediasource.enabled true
media.mediasource.mp4.enabled true
media.mediasource.webm.enabled true
(ez a 3 db mediasource elemem van)
media.fragmented-mp4.enabled true
media.fragmented-mp4.ffmpeg.enabled true
media.fragmented-mp4.gmp.enabled false
media.fragmented-mp4.use-blank-decoder false
(ez a 4 db fragmented elemem van)
Ha "media.fragmented-mp4.gmp.enabled false" akkor szóbanforgó vidók 1080p 60 fps-el mennek és le is tölthetőek. Ha "media.fragmented-mp4.gmp.enabled true"-ra állítom, és frissítem az oldalt, akkor a youtube kiírja hogy "Hiba történt. Kérlek próbálja meg újra később." Ezután - jobb szavakkal nem tudom leírni - a youtube lejátszási sávja (ahol a hangerőt is lehet szabályozni) egy régebbi stílusra vált. Ebben az állapotban engedi a 2160p minőséget, de csak 30 fps-el.
Mindezek közben a https://www.youtube.com/html5 oldalon a böngésző által támogatott kodekeknél kék pipa van, és a HTML5 lejátszó van alapértelmezettre állítva.
Mi lehet a probléma, hogy firefox alatt nem akarja a youtube a 4K 60 fps-t?
Várom az ÉRTELMES hozzászólásokat.
Előre is köszönöm.
Ha újra elolvasod azt amit fent írtam (de most figyelmesen), akkor látni fogod hogy itt valami beállításbeli problémáról van szó.
Más valaki?
1. beírod a címsorba: about:config
2. keresőbe beírod: media.me itt mindent true-ra állítasz
3. keresőbe beírod: media.fr itt is mindent true-ra.
1. A Youtube-Google tulajdonosi kapcsolati feltevés továbbra is sántít, mert Opera-val is megy, IE-vel és Maxthon böngészővel viszont nem. (Azt hogy ezek mennyire hasonlítanak szerkezetileg egymásra, azt nem tudom.)
2. Ha megnyitom az általad beszúrt youtube linket, akkor a saját kodekeimet jeleníti meg (nem újdonság), amik sorra: HTMLVideoElement, H.264, WebM VP8, Media Source Extensions, MSE & H.264, MSE & WebM VP9. Mi hiányzik még?
3. Amit az utolsó hozzászólásban írtál, azon már akkor túl voltam, mielőtt kiírtam volna a kérdést... de ezt is leírtam.
Még annyit - ezt bárkinek aki olvassa - elővigyázatosság képpen - hogy ha ész nélkül állítunk mindent true-ra media.fr keresési találatokra, akkor a media.fragmented-mp4.use-blank-decoder egy csodás konstans sípolást és zöld képet eredményezni a youtube videók mindegyikénél. Aztán majd lehet gondolkodni hogy mit is nyomkodtunk el.
Tehát a probléma változatlanul fennáll, várom a megfejtést :D
A Mozilla Firefox használja az Adobe Flash Playert és a Shockwave Playert is. A Google Chrome kitiltotta ezeket, HTML5 van benne, mint lejátszó.
Vagyis az a weboldal, amiben sok a flash és Adobe Flash Playerre készült, nem játszható le Chrome-val. Ezért kell több böngészőt telepíteni a gépre.
Nálam a Firefox se használhatja automatikusan, rákérdez, sőt a lecserélése sem az. Biztonsági okokból.
Ezekből fent van nálad a legújabb?
Adobe Flash Player, Adobe Flash Player ActiveX, Adobe Air, Adobe Shockwave Player?
Igen, a legfrissebb verziók vannak fent. Próbáltam firefox x64-el is - nem támogat egyes bővítményeket - de nincs eredmény. Holnap törlöm minden beállításával, újra telepítem, hagyom hagy szinkronizáljon, utána megnézem mit mutat a youtube.
A furcsa az, hogy a Video Ultimate Downloader videó lopó le tudja tölteni az összes létező felbontást hangsávval együtt 30 és 60 fps minőségben is. Az ant.com video downloader a 60 fps minőségnél csak a videósávot tölti le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!