Hogyan tudnám a teljes sávszélt kihasználni?
Ma gyorsították a netem, 30-ról 120-ra, ámde csak 70-et ér el az összes speedtesten, és az ethernet tulajdonságoknál az van írva, hogy 100mbps.
Speed duplex-nél auto-negotation van állítva, de ha átállítom 1gbps-re akkor sem változik semmi.
Na átdugtam, és most 124,71-et mér! :D
Cat5-ös kábellel! (Van itthon egy Cat 5E is de nem tudom mi a különbség)
Köszönöm a segítséget! :)

"Rákerestem, elvileg a cat5 csak 100ig tudja, a cat5 pedig 1000ig, de a sima 5-el mutat 124-et úgyhogy nem értem."
A CAT5 kábelek is alkalmasak Gigabit Ethernet átvitelére:
"Each 1000BASE-T network segment can be a maximum length of 100 meters (330 feet), and must use Category 5 cable or better (including Cat 5e and Cat 6)."
Forrás: [link]
"100BASE-TX and 1000BASE-T were both designed to require a minimum of Category 5 cable and also specify a maximum cable length of 100 meters. Category 5 cable has since been deprecated and new installations use Category 5e."
A CAT5 illetve a CAT5E kábelek között főként az érpárak közötti áthallás (crosstalk) mértékében van különbség a CAT5E javára.
"az hogy felajánlották szerinted ingyen lesz ?"
Egy szóval nem mondtam, hogy ingyen lesz!
A 4x gyorsabb net, plusz kaptunk egy megállítható/visszatekerhető/felvevő HD boxot a régi helyett, mindezt havi +900,-ért.
:)

#25 Fura. én teljesen ingyen és bérmentve megkaptam a 120-at a 60-ról mert hűséges előfizető voltam.
Engem is be akartak szopatni, hogy +X forintot fizessek, de nem kell elhinni mindent. Nekem telefont akartak adni a 120-as net mellé plusz pénzért meg 2 éves hűségidőt. Mivel nemet mondtam, így megkaptam ingyen a dupla netet...
(Ha igent mondok, akkor elesek az ingyenes kedvezménytől, mert folyamatban lévő szerződésmódosítás esetén nem él az akció. Ezért hívtak hónap végén, mert 1-jével kezdődött az akció!)
Olyan gerincesek mint egy medúza...
Hm, érdekes.
Mi is egyébként már hosszú évek óta UPC-sek vagyunk, internet 2007-től van bekötve.
Viszont nálunk a 30-as helyett adták a 120-ast, plusz a 250GB-os HD Boxot, gondolom akkor ez így együtt havi +900, szerintem ez nem is vészes.

nem mondtam hogy vészes.. de miért fizessek +900Ft-t azért amit nem használok? :)
flottás mobilom van és egy vezetékes számot sem szoktam hívogatni. akkor nekem pénzkidobás lenne a telefonra előfizetnem.
a tv esetén pedig... (ja arra sem fizettem elő)
1) nem tudnak olyan csomagot ajánlani egyelőre ami érdekelne. sajnos amit szeretnék az nincs benne. a többit meg nem nézem! (esetleg ilyen comedy central és natgeo ami miatt mostanában elgondolkodtam rajta)
2) felháborít, hogy nincs normális felvételi lehetőség. régen videomagnóval megoldottam és annyi kazettát vettem amennyit akartam. ők adnak egy nyamvadt boxot, amire ráfér ami ráfér és ennyi... nem menthetem ki, nem tudom kivágni a reklámokat, stb... egyelőre még mindig nem találtam olyan megoldást, amivel a streamet közvetlenül újrakódolás nélkül tudnám rögzíteni! lásd:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__7..
szóval egyelőre nem fizettem elő ezek miatt semmilyen tv-re. esetleg ha ezeket sikerül normálisan megoldani, akkor lehet lenyelem a békát hogy 600 csatornát megvetetnek velem amiatt a 3 miatt amit nézni szeretnék és hajlandó leszek előfizetni
Egyébként nagyon jó dolog ez a megállítás/rögzítés/visszatekerés, pl. megy egy nagyon jó műsor a NatGeoHD-n, de csörög a telefon, régen nem foglalkoztam volna a telefonnal, most viszont fel tudom venni mert addig megállítom az adást. :)
A 250GB szerintem elég, hiszen amit már megnéztem azt letörlöm, aztán ha kell max leszedem valahonnan.
Viszont annak a lehetőségét én is hiányolom, hogy nem lehet valahogy kimenteni a felvett műsort a boxról akár lemezre akár más adattárolóra.

a box helyett ha választhatnék egy usb-s tunert annak örülnék egyébként (pláne ha menne linux alatt kodival), mert rádugnám egy málnapc-re és 50x "okosabb" tv-m lenne mint egy (smart tv +settopbox)
de ez csak álom...
a szolgáltatás rég nem az ügyfelek igényeiről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!