Ismeritek a Kairos wincheszter berbe adast?
kiprobaltatok vagy foglalkoztok ilyesmivel ?
mennyire komoly ez az egesz ?
meseljetek rola, nem igazan latom at
nekem átverésnek tűnik
tudod mint a swindlerekben mondják, ha valami túl szép, hogy igaz legyen, az valószínűleg nem is az...
22F
akkor ez kb olyan lehet, mint a lottó (ha igaz a keresett összeg), van aki csak öli bele a pénzt feleslegesen, de van aki szakít vele nem keveset...
22F
igen, a technológiai megvalósítás kb. összes részébe bele lehet kötni. :D
a múltkor unatkoztam, és az ismert információk alapján elkezdtem számolgatni a dolgokat :D
van időm, leírom őket.
azt állítják a "szakértők", hogy úgy tárolódnak az adatok, hogy kilobájtos részletekben minden gépen.
tehát mondjuk egy 9,8 MB-os pdf fájl veszteségmentes megnyitásához 10ezer felhasználó szükséges.
na most, ha elég 10 órán át bekapcsolva tartani a gépet, és mondjuk a 10ezer felhasználóból csak 6ezernek van bekapcsolva abban az időpillanatban, amikor szükség lenne rá, akkor az ugye egyből 60%-os veszteség...:D
a kilobájtos méreteket amiatt magyarázták, mert felmerült, hogy "jajj, biztos hatalmas sávszélességet lefoglal".
na oké. 1 fájldarab esetén ez igaz is, hogy kicsi. na de elméletben a kairosnak biztos rengeteg partnere van, hiszen hát drasztikus tempóban fejlődik.
na most, ha mondjuk 600 partner szeretne egy fájlt a rendszerből letölteni ugyanabban a pillanatban, akkor egy adott intervallumban legalább 4,8 megabit/s-es sávszélt le fognak foglalni minden.
na most egy ilyen 5 megás feltöltési sebességű netje úgy az átlagembernek van, de hála a telekomnak, van, akinek csak 1 megás...tehát az átlagembernek 96%-osan lesz leterhelve egy ilyen pillanatban a netje...ehhez jön még ugye hozzá az, hogy ez egy folyamatosan működő rendszer, tehát ha folyamatosan 4-600 partnert kéne kiszolgálni, akkor te mindenhogy netezel, csak nem gyorsan :D
aztán itt van az előbb említett veszteség. azt is mondták, hogy nem baj, hisz tükrözve tárolják ezeket a fájlszeleteket. oké...állítólag van 65ezer felhasználó. az ideálisabb esetet nézem, mindenkinek a silver csomagja van, tehát 70 GB-ot adnak bérbe, így tehát összesen kb. 4,3 TB-nyi területtel tud gazdálkodni a kairos. most ha jól számolok, 600 partnerrel, akkor ~7,2 GB jut mindenkinek. :D (ez már eleve vicc kategória. olyan nagy cégek, mint a Sony...hát nekik egymaguknak TB-nyi adatuk lehet...van, ahol meg már petabájt...), és akkor ezzel a 7,2 GB-tal kell úgy gazdálkodniuk, hogy kb. annyiszor kéne tükrözni egy-egy adott fájlt, hogy maximum 5-6%-os legyen a veszteség...:D ha nagyon óvatos vagyok, és 10x-es tükrözéssel dolgoznánk, ami szerintem még lehet kevés is, akkor effektíve ~738 MB-nyi adatot tudna tárolni valójában...
reális igények mellett mondjuk kiemelnék 300 partnert, akinek szüksége van 1 TB-ra, akkor ~4,5 millió embernek kéne silver csomaggal belépni, és bérbeadni 70 GB-ot :D és akkor ugye még ez sem teljesen 1 TB, mert ha tükrözzük az adatokat, akkor valójában csak 819,2 GB-nyi felhasználható területet kap mind a 300 partner :D
egyébként nem, nem került sok energiámba mindezt kiszámolgatni :D jól elvoltam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!