Telekom Tv + internet. Kábelnetünk van és digitális kábeltévénk. Most fogunk váltani IPTV-re. Ez hogy működik? több lent.
Bocsánat ha rossz kategóriába írok nem tudtam eldönteni:D
Szóval voltunk Telekomnál hogy igényeljünk egy plusz STB-t, mire közölte velünk az ügyintéző hölgyike, hogy nem áll módjukba mert X ideje nem foglalkoznak digitális kábeltv-vel, akinek van az tudja használni (nem értem, egyébként azért ezt a csomagot választottuk mert ugyan ez a hölgyike 2 éve azt mondta, hogy ingyen igényelhetünk majd még egy boxot)
Szóval rábolitottunk az IPTV-s verzióra, mondván, ha nincs más lehetőségünk..
Szóval a kérdés, hogy azt miként vezetik be a lakásba?
Őszintén szólva a lakásba igazából egy koax jön, se telefon vonal, se ADSL, semmi.
Így mit fognak velünk kezdeni?
A legközelebbi optikai elosztóból, egy nagyon vékony optikai kábelt vezetnek be. Ez csatlakozik abba az egységbe, ahonnan mennek majd az UTP kábelek a STB-okhoz és a routerhez.
Gondolom a bevezetés helye erősen attól függ, hol van kiépített optikai osztópont.
De mindenféleképpen jobb lesz mint a digitális kábel.(IPTV extra funkciók)
Biztosan tudom, hogy az utcánkba nincs optika.
Társas házba lakunk elől van egy osztódoboz, szóval arra is kíváncsi vagyok, hogy honnan miként vezetnek be akármit hozzánk.. a társasház két házsorbol áll, egy házsor 10 lakásból áll. hát mi eléggé a végén vagyunk.. nem tudom, hogy építéskor ellett-e húzva ide vonal, de be nem jön semmi.. lehet nem hiába van 20 lakásból 12be SAT :D
Nekünk Invitel IPTV van/Alföld/, az elején amikor még nem volt optika, akkor ha jól emlékszem a telefon zsinórján keresztül jött, persze az jóval kevesebb adatot tudott magán átpréselni, volt is baj, nem kevés: Szétesett kép, akadozó internet, HD adás gyakorlatilag nem volt, stb....
Megértem az aggodalmad a leírtak alapján. Szerintem még mielőtt bármit is aláírsz, kérdezz rá holnap tőlük a kiépítés technikai oldalára,hangsúlyosan a kiépítendő vonal max. sávszélességére(hány STB, milyen Net) ha nem optika, akkor felejtős.Én kínlódtam vele sokat. Akkor ezt inkább ne.
Aggodalom van bőven. mert az ügyintéző magyarázta annyira az iptv-t de ő neki a rendszere biztos jobban tudja, kifejtettem neki ezt, erre annyit tudott mondani, hogy akkor sat-ot rakassunk fel és az marha jó lesz. na azt viszont nem fogja rámtukmálni, az biz isten.
amugy 3 stb 20mbps net..
erről amúgyis megvan a véleményem, anyós már be van pörögve, hogy fu akkor lehet majd HD-be tévézni mintha annyit számítana neki, és akkor az még a sávszélből jön le (Y)
Nekem is magyarázták, hogy boxonként ennyi meg annyi sávsz. kell, plusz a Net. Hogy az milyen jó lesz így.
A vége az lett, hogy megszívtam, csak optikával lett jó. Persze le volt kötbérezve a szerződés, kiugrálni nem lehetett.
Kérdezz rá, az a tuti. Még az is lehet, hogy optika is van valahol, amiről nem tudsz.
ha jóltudom egy hd adás 1,5 megát visz el.
megnéztem amugy az igénybejelentőt,
Magenta1 díjcsomag DSL internet, iptv.
esélytelen az optinet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!