Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Telekom Tv + internet. Kábelne...

Telekom Tv + internet. Kábelnetünk van és digitális kábeltévénk. Most fogunk váltani IPTV-re. Ez hogy működik? több lent.

Figyelt kérdés

Bocsánat ha rossz kategóriába írok nem tudtam eldönteni:D

Szóval voltunk Telekomnál hogy igényeljünk egy plusz STB-t, mire közölte velünk az ügyintéző hölgyike, hogy nem áll módjukba mert X ideje nem foglalkoznak digitális kábeltv-vel, akinek van az tudja használni (nem értem, egyébként azért ezt a csomagot választottuk mert ugyan ez a hölgyike 2 éve azt mondta, hogy ingyen igényelhetünk majd még egy boxot)

Szóval rábolitottunk az IPTV-s verzióra, mondván, ha nincs más lehetőségünk..

Szóval a kérdés, hogy azt miként vezetik be a lakásba?

Őszintén szólva a lakásba igazából egy koax jön, se telefon vonal, se ADSL, semmi.

Így mit fognak velünk kezdeni?

2015. dec. 6. 13:39
 1/6 anonim ***** válasza:

A legközelebbi optikai elosztóból, egy nagyon vékony optikai kábelt vezetnek be. Ez csatlakozik abba az egységbe, ahonnan mennek majd az UTP kábelek a STB-okhoz és a routerhez.

Gondolom a bevezetés helye erősen attól függ, hol van kiépített optikai osztópont.

De mindenféleképpen jobb lesz mint a digitális kábel.(IPTV extra funkciók)

2015. dec. 6. 14:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Biztosan tudom, hogy az utcánkba nincs optika.

Társas házba lakunk elől van egy osztódoboz, szóval arra is kíváncsi vagyok, hogy honnan miként vezetnek be akármit hozzánk.. a társasház két házsorbol áll, egy házsor 10 lakásból áll. hát mi eléggé a végén vagyunk.. nem tudom, hogy építéskor ellett-e húzva ide vonal, de be nem jön semmi.. lehet nem hiába van 20 lakásból 12be SAT :D

2015. dec. 6. 15:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekünk Invitel IPTV van/Alföld/, az elején amikor még nem volt optika, akkor ha jól emlékszem a telefon zsinórján keresztül jött, persze az jóval kevesebb adatot tudott magán átpréselni, volt is baj, nem kevés: Szétesett kép, akadozó internet, HD adás gyakorlatilag nem volt, stb....

Megértem az aggodalmad a leírtak alapján. Szerintem még mielőtt bármit is aláírsz, kérdezz rá holnap tőlük a kiépítés technikai oldalára,hangsúlyosan a kiépítendő vonal max. sávszélességére(hány STB, milyen Net) ha nem optika, akkor felejtős.Én kínlódtam vele sokat. Akkor ezt inkább ne.

2015. dec. 6. 16:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Aggodalom van bőven. mert az ügyintéző magyarázta annyira az iptv-t de ő neki a rendszere biztos jobban tudja, kifejtettem neki ezt, erre annyit tudott mondani, hogy akkor sat-ot rakassunk fel és az marha jó lesz. na azt viszont nem fogja rámtukmálni, az biz isten.

amugy 3 stb 20mbps net..

erről amúgyis megvan a véleményem, anyós már be van pörögve, hogy fu akkor lehet majd HD-be tévézni mintha annyit számítana neki, és akkor az még a sávszélből jön le (Y)

2015. dec. 6. 16:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem is magyarázták, hogy boxonként ennyi meg annyi sávsz. kell, plusz a Net. Hogy az milyen jó lesz így.

A vége az lett, hogy megszívtam, csak optikával lett jó. Persze le volt kötbérezve a szerződés, kiugrálni nem lehetett.

Kérdezz rá, az a tuti. Még az is lehet, hogy optika is van valahol, amiről nem tudsz.

2015. dec. 6. 17:06
 6/6 A kérdező kommentje:

ha jóltudom egy hd adás 1,5 megát visz el.

megnéztem amugy az igénybejelentőt,

Magenta1 díjcsomag DSL internet, iptv.

esélytelen az optinet

2015. dec. 6. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!