Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A routerem beállitásánál ez...

A routerem beállitásánál ez pontosan mit jelent? Többi lent

Figyelt kérdés
A Routerem menüjében belül a Wireless Network:Band Width nél tudom állitani 20/M és Auto 20/40M között most az utóbbira van állitva Gondolom ez a Wifi sebeségét jelenti A kérdésem az lenne ha 20/M re állítom akkor gyorsabb lesz a gépemen a net ? amihez a router van kötve ? illetve gondolom a wifire csatlakozott eszközök meg lasabb netet kapnak vagy ennek a beállitásnak semmi köze nincs a sebesség kiosztásnak ?
2015. nov. 30. 14:31
 1/1 Mr. V. ***** válasza:

A lentiek alapján a 40-es sokkal gyengébb adást jelent, azaz a wifi hatósugara csökken a sebesség rovására.

De a példában is láthatod, hogy sokkal közelebb van a kezdő és a vég csatorna 40-nél.

G 2412MHz – 2462MHz (WiFi-20M): 0.572W

G 2422MHz – 2452MHz (WiFi-40M): 0.356W

N 5180MHz – 5240MHz (WiFi-20M): 0.045W

N 5190MHz – 5230MHz (WiFi-40M) ...

Én magam 35M-s kábelnetet használok wifin is és kábelen is. A wifin ezt 20M-ig tudom használni max. A készülékeim többsége nem is képes N sebességre, csak G-re. De az is elég bármihez. Letölteni pedig mindenképp kábel kell, mivel a wifi biztonsága miatt a átvitel elég nagy része nem értékes adat, illetve a gépet is jobban terheli.

Ha a gépedben nem N-es, csak G-s wifi van, eleve kár állítgatni bármit is.

Viszont ha N-re állsz át, ahogy említettem, kisebb az adóteljesítmény, nem visz el elég messzire... és ha 1 távoli eszköz csatlakozik rá, minden más eszköz a leglassabb sebességű eszköz sebességével fog működni.

Tehát a router mellett G esetében 54, 5 méterrel arrébb 38, 1 fallal arrébb 24, házon kívül 11, vételi határon 1Mbps sebességre áll át a router (az adó) és minden eszköz ezen a sebességen fog kommunikálni addig, amíg a távoli le nem csatlakozik vagy közelebb nem megy az adóhoz.

Emiatt nem érdemes nagysebességűre átállnod, mert kisebb adóteljesítménynél hamarabb lassul.

Összegezve: Ha gyors net kell, akkor ne wifin próbálkozz, hanem kábelen!

2015. dec. 2. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!