Frissen bekötettem a digivel a netem. Nemtudom hogy csatlakoztassam a TP-LINK routerem hogy müködjön a számitogépen is az internet, meg legyen wifi is Tudnátok segíteni?
A digis internet kábelt bedugtam a router fő részébe
Aztán meg 1 másikat a routerből a gép be,de nemtudom megcsinálni hogy működjön a net.....
Az internet kábelét a router WAN portjába, a számítógépet pedig az első LAN portba kell kötni. Utána a router admin felületén be kell állítani az internet elérést, és a wifi-t. Azzal hogy összedugtad, még nem fog működni.
Egy kis segítség:
A routerhez van egy CD, az lépésről lépésre végigvisz ezen a kb 1 percet igénybe vevő folyamaton. Ha nincs meg a CD, ne bajlódj a kereséssel. Kábellel dugd össze az egyik géppel (LAN[amiből több van] portból a számítójépbe menjen). A gépen indíts el egy böngészőt, írd be a címsávba, hogy 192.168.0.1
Lépj be felh:admin jelsz:üres párossal, és indíts el egy quick setupot (1. gomb oldalt). A netkábelt dugd be közben a WAN [kiemelt, talán kék] portba.
A wifi beállításánál WPA2 biztonságot állíts be, és a router felhasználónevét és jelszavát változtasd meg (és írd fel az aljára).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!