Miért ilyen lassú az egész gépezet?
Figyelt kérdés
Van egy 2009-ben vásárolt HP-m, ami akkoriban nagyon jó, drága, gyors laptopnak számított. Az utóbbi két évben nem volt használatban, csak 1-2x kapcsoltam be. Most megint használatba került és siralmasan teljesít. Emlékszem,3-4 éve folyamatosan ment az utorrent, mellette youtube videok, minden szépen gyorsan futott egyszerre. Most "darabosan"játszik le videókat, akadozik a gép, a netes speedteszt max 80-at mutat, pedig 500as netem van. Hamar felmelegszik a lapi, úgy hűti magát szegény, hogy a szomszéd szobából is hallom és nagyon kellene neki egy új aku, csak töltőn működik. Ennek lehet köze a lassúsághoz? Régi vírusirtót töröltem. Telepítettem a 30 napig ingyenes Nod32-őt, talált is vagy 70 kártékony dolgot, azóta állítólag tiszta. A 300giga tárhelyből 20 giga szabad. Nem értem, miért szenved. Mondjuk nem is értek hozzá. Mit tehetnék vele? Lehet rajta még javítani, vagy nem étdemes és csak "kiöregedett"?2015. nov. 28. 11:37
1/4 anonim válasza:
Hogy ne melegedjen túl, lentebb vesz a teljesítményéből. Jó lenne szétszedni és rendesen kitakarítani, újrapasztázni stb. Utána tesztelheted.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Eszembe sem jutott, hogy esetleg így védi magát. Beviszem egy szervizbe, hogy portalanítság jó alaposan.
2015. nov. 28. 11:42
3/4 A kérdező kommentje:
K*
2015. nov. 28. 11:43
4/4 anonim válasza:
Az egy nagyon jó ötlet! Nyugodtan mondhatod nekik, hogy rakják rendbe úgy ahogy van.
Az adatokat pedig mentsd le róla. A HDD mellé még a DVD olvasóba berakhatsz egy 240 GB-os SSD-t is, az sokat dobna a gépeden.
Kiporolják újra kellene még rakni és frankó géped lenne.
És igen. A telefonok is ugyanígy működnek. Ha a telefon elér egy bizonyos hőmérsékletet, akkor a processzorá lekorlátozza, hogy ne melegedjen túl. És mivel visszafogja magát-->akad a telefon.
Ugyanez van az okostévéknél, teelfonoknál, és gépeknél is.
Laptopoknál meg főként igaz ez, mert egy PC ha melegszik, akkor feljebb kapcsolja a hűtést és kész. De a laptopban többnyire csak 1 venti van, ami nem mindig képes lehűteni a gépet...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!