Miért dob be ennyi reklámot? Már az agyamra megy.
Valoszinüleg beszoptál egy u.n. Browser Hijacker Malware-t. Nagyon nehéz ezektől megszabadulni mert a linkekben is elbujnak.
Első lépés: Malwarebytes malware irtó, full szkennelés. Másodsorban a linkek kézi javítása, törölni a link ciméből a reklám oldalra mutató címet.
Nos először is így jár, aki nem használ semmilyen biztonsági szoftvert.
Tessék letölteni a következő két igen hasznos programot és - lehetőleg csökkentett módban - ráküldeni a gépre.
Spybot Search & Destroy
Malwarebytes Anti-Malware
Aztán pedig egy állandó védelem sem árt. Ha csóró vagy igénytelen vagy, akkor valami ingyenes (pl. Avast,
[link] ), de ha megér neked a biztonságod havi egy doboz cigaretta árát, akkor már a legjobbakat is megveheted (pl. Kaspersky Internet Security, [link] ).
"Ha csóró vagy igénytelen vagy"
Gratulálok a stílusodhoz...
Nem, ez nem az én stílusom, hanem a tied... :)
Gondolkozz el azért a dolgon...
Semmi baj a stílusommal (attól eltekintve hogy offolok néha).
Szerinted milyen oka van annak, hogy valaki nem képes havi ezer forintot rááldozni a számítógépe, a személyes adatai, a pénzügyei, a családi fotói, a dokumentumai védelmére?
Szerintem vagy csóró, vagy szarik bele (igénytelen).
Látsz egyéb okot, amit esetleg kihagytam?
Mint minden kártevőirtásos témánál el szoktam mondani: utólagos kártevőirtást sohasem a fertőzött élő rendszeren teszünk, hanem vagy rendszerinduláskor lefutó irtóprogrammal; vagy egy tiszta, vírusmentes gépbe átrakva az inkriminált meghajtót és ott elvégezni a keresést; illetve csökkentett módban, kikapcsolt rendszer-visszaállítás mellett végrehajtva.
Az alábbi kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__6..
#3-as (2015-06-29 21:00-kor kelt) hozzászólásában már írtam erről.
Érdemes több programmal - több szem többet lát alapon - átkerestetni a gépet, mindegyik keresőprogram kissé más szeletét látja a kártevőknek.
"Ha csóró vagy igénytelen vagy, akkor valami ingyenes (pl. Avast, "
Ezzel erőteljesen vitáznék. Hiába a hiper-szupernek kikiáltott fizetős antivírus, ha a felhasználóban nincs meg az a tudatos, biztonságos géphasználat, ami akár vírusirtó nélkül (sic!) is megvédené a fertőzéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!