Miért lassítja a routerem az internetem sebességét?
Egy D-LINK 605L típusú routerem van, és ha a kábelt csak simán a gépbe dugom, akkor nincs sebességcsökkenésem. (DIGI 200/100-as netem van)
Amikor a routert is bekötöm, akkor viszont a sebesség a harmadára, néha a negyedére csökken. Próbáltam nézelődni, de sajnos nem sok mindent találtam.
Volt már valakinek ilyen problémája? Hogyan sikerült megoldani?
Ha jól látom maximum 80 megabit/s a letöltés, ez a router papíron 300-at tud. Abban nem vagyok biztos, hogy ez a 300-as maximum egy eszközre vonatkozik-e egyidőben. Tegyük fel, hogy igen. Ehhez még hozzájön, hogy zavarhatják a jelét más hálózatok, vagy például ha hűtőt/falat raksz közé és a gép közé.
Viszont azt gyanítom, hogy 802.11g-re van állítva, ami csak maximum 54-et visz. Lépj bele és csekkold meg. Meg jobb, ha átállítod automatikus csatornaválasztásra is.
#1, megnéztem, és b/g/n-re van állítva (802.11 Mixed b/g/n), van még egy Band Width, azt pedig 20/40 MHz (auto)-ra állítottam.
Lehet egyébkétn félreérthető voltam, nem wifi-n keresztül lassú (azon is), hanem az asztalimon, ami rá van kötve a routerre.
#4, igen erről a routerről van szó.
A 300-as sebesség az a wifire vonatkozik, vezetékesen 100-as és 1000-es szabványok vannak.
A torrentnél pedig korlátozd le a sebességét illetve az egyszerre létrehozott kapcsolatok számát.
Egész pontosan _akár_ 300 Mbit... :-)
És ez is csak a wifi adapterre vonatkozik. Hiába tudja wifi, ha a router nem. Fast ethernet portjai vannak, ami 100 Mbitet jelent.
Torrentnél le van korlátozva a feltöltésed?
Tehát van egy routerem, ami elméletileg 300-ra lenne képes wifin keresztül, de mivel csak 10/100 az ethernet sebessége, így max 100-ig tud "szórni"? Remek... Akkor ennek így mi értelme? Vagy én értem rosszul?
#7, akkor viszont megy. Köszi! Ezt sajna bebambultam. :(
#8, igen, a feltöltésem a szinte minimális. Az volt az első, mikor észrevettem a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!