Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassítja a routerem az...

Miért lassítja a routerem az internetem sebességét?

Figyelt kérdés

Egy D-LINK 605L típusú routerem van, és ha a kábelt csak simán a gépbe dugom, akkor nincs sebességcsökkenésem. (DIGI 200/100-as netem van)

Amikor a routert is bekötöm, akkor viszont a sebesség a harmadára, néha a negyedére csökken. Próbáltam nézelődni, de sajnos nem sok mindent találtam.

Volt már valakinek ilyen problémája? Hogyan sikerült megoldani?

2015. okt. 26. 16:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha jól látom maximum 80 megabit/s a letöltés, ez a router papíron 300-at tud. Abban nem vagyok biztos, hogy ez a 300-as maximum egy eszközre vonatkozik-e egyidőben. Tegyük fel, hogy igen. Ehhez még hozzájön, hogy zavarhatják a jelét más hálózatok, vagy például ha hűtőt/falat raksz közé és a gép közé.

Viszont azt gyanítom, hogy 802.11g-re van állítva, ami csak maximum 54-et visz. Lépj bele és csekkold meg. Meg jobb, ha átállítod automatikus csatornaválasztásra is.

2015. okt. 26. 16:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez egy 10/100 Mbites router, ennyit tud. Nem lehet tőle elvárni hogy 200-all menjen. A 100-at is csak elvben és ideális körülmények közt tud.
2015. okt. 26. 16:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem látom a leírásában hogy ez gigabites router lenne, belépő szintűként reklámozzák, szóval az a tippem hogy csak 100 mbit/s-t tud.
2015. okt. 26. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Na de srácok, itt írják, hogy 300:

[link]

2015. okt. 26. 16:31
 5/9 A kérdező kommentje:

#1, megnéztem, és b/g/n-re van állítva (802.11 Mixed b/g/n), van még egy Band Width, azt pedig 20/40 MHz (auto)-ra állítottam.

Lehet egyébkétn félreérthető voltam, nem wifi-n keresztül lassú (azon is), hanem az asztalimon, ami rá van kötve a routerre.

#4, igen erről a routerről van szó.

2015. okt. 26. 16:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Az is a problémához tartozik, hogy, ha pl. torrentet töltök, nem használható a net. A letöltés megy, viszont oldalakat, videokat nem nyit meg, se az aasztali, se a laptop (wifin keresztül).
2015. okt. 26. 16:39
 7/9 anonim ***** válasza:

A 300-as sebesség az a wifire vonatkozik, vezetékesen 100-as és 1000-es szabványok vannak.

A torrentnél pedig korlátozd le a sebességét illetve az egyszerre létrehozott kapcsolatok számát.

2015. okt. 26. 16:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Egész pontosan _akár_ 300 Mbit... :-)

És ez is csak a wifi adapterre vonatkozik. Hiába tudja wifi, ha a router nem. Fast ethernet portjai vannak, ami 100 Mbitet jelent.

Torrentnél le van korlátozva a feltöltésed?

2015. okt. 26. 16:45
 9/9 A kérdező kommentje:

Tehát van egy routerem, ami elméletileg 300-ra lenne képes wifin keresztül, de mivel csak 10/100 az ethernet sebessége, így max 100-ig tud "szórni"? Remek... Akkor ennek így mi értelme? Vagy én értem rosszul?

#7, akkor viszont megy. Köszi! Ezt sajna bebambultam. :(

#8, igen, a feltöltésem a szinte minimális. Az volt az első, mikor észrevettem a dolgot.

2015. okt. 26. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!