Hogyha 150mbit/s sebességű internetem van, amit megoszton egy SMC 54mbit/s-es routeren, akkor az a router nem tudja továbbítani a teljes sebességet, csak 54mbit/s-t?
Az 54 Mbps a Wi-Fi B szabvány sebességét jelenti és a nem a router -ét. De ez is csak elméleti maxiumum. A valóságban ideális körülmények között is csak 20-25 Mbps -re számíthatsz egy irányban.
Az SMC nem a legjobb gyártók közé tartozik, a termékeik belseje igencsak elavult. Hiába van benne integrálva 100 Mbps -os switch, tuti nem fogja tudni teljesíteni az a sebességet vezetékesen sem. Ha már a fele átjön akkor tapsikolni kell.
Egy ilyen Internet csomaghoz minimum Gigabites switch -el rendelkező router kell, amin N szabványú Wi-Fi rádió van. Pl. egy TP-Link TL-WR1043ND.
*Wi-Fi B*
Bocs, Wi-Fi G -t akartam írni. A "B" szabvány sebessége csak 11 Mbps, ami olyan 6 körül van a valóságban.
Nem! A TL-WR841N -be csak 100 Mbps -os switch van (a WAN porton is csak annyi tud átmenni max), így az lesz a szűk keresztmetszet a 150-es netnek. A TL-WA830RE pedig nem router csak egy jelismétlő.
Ha kell a 150 mega, akkor a TP-Link TL-WR1043ND -nél nem fogod olcsóbban megúszni. Ja és még hozzá kell számolni, hogy a Wi-Fi kliensekbe is N szabványt támogató adapter kell, a vezetékesen csatlakozó kliensekbe meg Gigabites hálókari.
"Olvastam hogy ezt a Routert, azoknak éri meg igazán akik kábelen kötik össze, erről mi a véleménye?"
Nem értem mi a kérdés. Minden Wi-Fi router alkalmas vezetékes és Wi-Fi kapcsolatra is. Nincs olyan, hogy az egyik inkább erre alkalmasabb, a másik meg inkább arra.
Ja, és hogy ezekkel az eszközökkel körülbelül mekkora sebességet fogok elérni a routeren keresztül?
Vezetéken kb. 250 Mbps Wi-Fi -n kb. 130 Mbps.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!