Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért romlik el az internet...

Miért romlik el az internet ha elkezdek torrentezni?

Figyelt kérdés

Ez ilyen furcsa elromlás, mert maga a letöltés a torrentben működik, de a gépen semmi másra nem jó a net, a böngészőben sem tölt be semmi, telefonon sem jó a wifi, ott is mobilnetet kell hogy használjak, valamint a torrent kliensben az majdnem összes torrent piros lesz, néha csak a seedeltek egy része, néha az is amit épp letöltök, pedig egyiknek sincs semmi baja, ha kész a letöltés az is működik rendesen, a seedelt cuccoknak sincs bajuk, szóval nem értem.

Ez a gond pár napja kezdődött, de arra, hogy a böngészőben miért nem akar néha bejönni semmi arra most jöttem rá, hogy addig szar csak ameddig töltök valamit le.

Valakinek valami elképzelés?

uTorrent 2.2.1-et használok, ha esetleg számít valamit.

2015. okt. 18. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Állíts be kevesebb csatlakozást és sebességkorlátozást az utorrentben, különben lefogja a teljes internetkapcsolatot.
2015. okt. 18. 19:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Szükséged lesz egy stabilabb routerre, most milyen van?
2015. okt. 18. 19:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem jól állítod be a torrentkliensed, egyszerre több száz kapcsolatot képes megnyitni, ami teletölti a routered memóriájának úgynevezett NAT-tábláját, ami miatt a böngésződ nem tud újabb kapcsolatot kezdeményezni az Internet felé.

Éppen ezért a torrentkliensben:

- csökkentsd az egyszerre globálisan megnyitható kapcsolatok számát drasztikusan, akár 100 alá

- csökkentsd a le- és feltöltési sebességed az Internet-csomagod maximumának 80%-ra vagy alá

2015. okt. 18. 19:20
 4/9 A kérdező kommentje:

Hol vannak beállítva a torrentben csatlakozások és korlátozások?

Egyébként DLink DIR 600-as routerem van, de van egy T-Home-os is, ami egyben a modem is (IPTV-nk van és ahhoz kaptuk), csak mivel a DLinkre tehettem külső antennát annak reményében hogy erősebb lesz a jel az emeleten, így kikapcsoltam a wireless funkciót a T-Home-osban, és rákötöttem a DLinket.

2015. okt. 18. 19:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Hol tudom a 3. válaszoló által leírt beállításokat beállítani?
2015. okt. 18. 19:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Options (Beállítások) -> Preferences (Beállítások) -> Bandwidth (Sávszélesség) -> Global maximum number of connections (Kapcsolatok száma összesen) illetve Maximum upload rate (Maximum feltöltési sebesség) és maximum download rate (Maximum letöltési sebesség)

Arra ügyelj, hogy a torrentkliensed kB/s-ban (kiloBájt/másodperc) mér, a szolgáltatód meg kb/s-ban (kilobit/másodperc) illetve Mb/s-ban (megabit/másodperc).

8 kB/s = 1 kb/s

1000 kb/s = 1 Mb/s

2015. okt. 18. 19:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Hoppsz, és elírtam, mea culpa:

8 kb/s = 1 kB/s

2015. okt. 18. 19:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Ne aggódj, azt tudom hogy hogy kapom meg a letöltési sebességemet :)

10 Mb/s osztva 8-cal = 1,25 MB/s :)

2015. okt. 18. 19:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Egyébként az számít hogy egyszerre van 12 torrentem is seedben és mellette még egy letöltés?
2015. okt. 18. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!