A szomszédok folyamatosan lógnak az internetemen. Titkosítva van a WIFI mégis. Jelszavat változtatok, egy-két nap megint. Mit tegyek?
Bár régi a kérdés, de hozzátenném, hogy a MAC címet elég könnyen lehet változtatni, ha tudja a feltörő, hogy melyiket engedi be a router, akkor MAC szűrés kilőve. Kinyomozni nem igazán lehet a klienseket, ha tudod is az igazi MAC címüket, az sincs személyhez kötve. Nem csak a WEP, hanem a WPA-t is fel lehet törni, és nem csak brute force létezik, hanem ha WPA esetén a gazda használja a hálózatot, és te mesterségesen ledobatod, akkor az újrakapcsolódáskor végrehajtott handshake-et el tudja kapni, és az alapján fel lehet törni. WEP-hez meg elég egy nagy adag forgalmat rögzíteni, és bent is vagy. Megjegyzem, hogy egy lopott wifin bármit csinálsz a neten, nem fogják tudni a személyedhez kötni, a wifi gazdájának viszont elég kellemetlen lesz.
Én még csak a saját hálózatomon próbálgattam, lopni nem loptam, de elég sokmindent meg lehet csinálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!