Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A szomszédok folyamatosan...

A szomszédok folyamatosan lógnak az internetemen. Titkosítva van a WIFI mégis. Jelszavat változtatok, egy-két nap megint. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 15. 13:55
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Feltettem a Cisco Network Magic-ot,és így jöttem rá.A router menüjében a "DHCP Active IP Table" -ban is találok mindig valami idegent. A megoldás a MAC szűrés lesz most tanulmányozom.A routert is jelszóval védem,ugye mindeniknek alapból csak az admint kell beírni,lehet hogy odais beférköznek.Köszönöm mindenki válaszát.
2010. márc. 16. 06:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Bár régi a kérdés, de hozzátenném, hogy a MAC címet elég könnyen lehet változtatni, ha tudja a feltörő, hogy melyiket engedi be a router, akkor MAC szűrés kilőve. Kinyomozni nem igazán lehet a klienseket, ha tudod is az igazi MAC címüket, az sincs személyhez kötve. Nem csak a WEP, hanem a WPA-t is fel lehet törni, és nem csak brute force létezik, hanem ha WPA esetén a gazda használja a hálózatot, és te mesterségesen ledobatod, akkor az újrakapcsolódáskor végrehajtott handshake-et el tudja kapni, és az alapján fel lehet törni. WEP-hez meg elég egy nagy adag forgalmat rögzíteni, és bent is vagy. Megjegyzem, hogy egy lopott wifin bármit csinálsz a neten, nem fogják tudni a személyedhez kötni, a wifi gazdájának viszont elég kellemetlen lesz.

Én még csak a saját hálózatomon próbálgattam, lopni nem loptam, de elég sokmindent meg lehet csinálni...

2010. jún. 18. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!