SF/UTP kábelt krimpelek. Miért nem jó?
Figyelt kérdés
Vettem 100m SF/UTP (én úgy tudtam, hogy az SFTP) kábelt... ugyanúgy krimpelem mint a sima UTP kábelt és nem jó... Konkrétan: blankolom, levágom a fémháló szálait, leszedem a fóliát és ezzel a színsorrenddel: NF-N-ZF-K-KF-Z-BF-B
Ha megcsinálom ezt sima UTP-n akkor jó, de ezzel a kábellel meg nem :(
2015. okt. 3. 01:19
2/2 Gugu Gabor válasza:
Valószínűleg a csatninál/krimpelésnél van valami elszúrva pld a külső szigetelés túl vastag ezért nem tudod rendesen bele tolni a "mezei" rj45 csatiba. (színsorrend értelem szerűen nem változik)
Nézd meg hogy a erek rendesen bele mennek e a RJ45 be, illetve rendesen belevág a szálakba.
Ha más nincs akkor kábelteszter/multiméter mérd ki az ereket egyenként és próbáld meg kitalálni hol rontottad el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!