Ti mit fogtok csinálni, ha kötelező lesz a reklámnézés a youtube-on? Mi a véleményetek róla?
Ezt nem ingyen várja el a youtube. Tartalmat ad. Reklámokért cserébe szórakozáshoz jutsz. Nélküle a zenéket meg kellene venned. Oktatóvideók helyett könyvet vagy képzést kellene fizetned stb.
Ha van előfizetésed kábeltévére ott konkrétan fizetsz is azért, hogy félóránként az arcodba tolják a reklámot. A youtube-on meg 5 másodperc után átugorhatod. Sőt, vannak már előfizetéses csatornák. Mondjuk ott meg valószínűleg a tartalom előállító nyom reklámot az arcodba...
Nekem megéri, hogy nem kell előfizetnem ilyesmire, hanem pár másodpercnyi reklámnézésért megkapom.
Nem csak ez az egy lehetőség van (adblock) ám a reklámok blokkolására , noscript , dom tároló kikapcsolása + a többi erre vonatkozó about config beállítás ff-ban.
Viszont nálam Chrome-ban sincsenek reklámok.
Valószínűleg azért , mert kétféle blokkolót használok.
Adblock plus és a "sima" adblock nem azonos:
Szerintem mindig meglesznek a módszerek a blokkolásukra , csak hát az átlaguser nem poweruser.
Átlagbéla arról se tud , hogy létezik reklámblokkoló. egyszer egy beszélgetés közben valahogy szóba keveredett , megkérdezte tőlem , hogyan kell telepíteni a böngészőjébe.
Amíg kb az emberek 10-20%-a használ ilyesmit addig nincs szükség "mindent megkerülő reklámokra" és ezt a kugli is tudja.
Ha nem viszik túlzásba, akkor nem zavar.
A mostani 5 másodperc után átugorható megoldás teljesen jó szerintem.
5 másodperc alatt el tudod dönteni, hogy az a dolog amit reklámoz érdekel-e, vagy sem. Ha nem akkor átugrod.
De nekem volt már hogy végignéztem YouTube-on 1-1 reklámot, mert vagy érdekelt a termék, vagy a technikai megvalósítása tetszett a reklámnak.
Egyébként nem értem, hogy sok embernél mi ez a reklám fóbia. Mert oké, az nyilván idegesítő ha az egész oldal tele van ugráló, forgó, villogó, zenélő, gépet jelentősen terhelő reklámmal, de ha valahol normális mennyiségben van, és nem is tolakodó, akkor van hogy azon az oldalon letiltom az AdBlock-ot. Mégis csak ezekből a reklámokból tartják fenn az oldalt.
Az egész a hirdetésekből lesz számodra ingyenes. Az, hogy ez téged idegesít, őket a legkevésbé sem fogja zavarni, sőt az sem, ha nem látogatod a Youtube-ot többet. Marad néző éppen elég.
Ha mégis maradnál az oldalon, akkor természetesen Te fogsz fizetni. Pár dollárért kapsz valami "premium" hozzáférést, és nem kell reklámot nézegetned. Általában ez a "freemium" üzleti modell mostanában.
Olyan, mint pl. a Spotify. A harmadik kínai nyelvű reklám után zenehallgatás közben leültem a gép elé, és kértem, hogy ezt azonnal fejezzék be (premium előfizetőnek nem kell végigszenvedni). Olcsóbb, mint a későbbi gyógykezelések :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!