Szamit valamit a PCm "tulajdonsaga" ha valamit letoltok? Vagyis ha gyengebb a PCm akkor lehetseges ,hogy lassabban tolt le nekem? Ugyan olyan a netem mint a szomszedomnak, erdekes hogy neki a speedtesten a Download Speed 38MB, UP'S:15MB, mig nekem a D'S:15-20MB, UP'S:6-9MB. Lehet azert mert nekem gyengebb a PC-m?
Elméletileg számít a gép tulajdonsága is, de inkább ellenőrízd a hálókártya driverét. Szükség esetén frissítsd! Utánna a beállításait is nézd át! Ezek után már csak a memória és a meghajtó (winyó vagy SSD) sebessége szokott problémát jelenteni. Azonban ha tényleg nagyon lassú a géped, akkor a proci is befolyásoló tényező lehet. Nameg persze lassú gépen az sem mindegy, milyen böngészőt használsz. Egyes böngészők igencsak erőforrás igényesek lassú gépen.
2015. szept. 9. 05:53
2/5 anonim válasza:
p2-es gépen 256MB ram-al és 400MHz (nem, nem elírás!) procival 60Mbit/s le és 6 fel (60/6 upc) tehát hozza a beállított mennyiséget!
szinte semmit sem befolyásol a gép teljesítménye!
ami viszont számít:
-ha van router, akkor csak minőségi. a tp-linkek között rengeteg a selejt, némelyik okoz ilyesmit
-kábelek és csatlakozók minősége (van-e csomagvesztés) nem kontaktos-e
-nem használja-e valami felesleges folyamat a hálózatot (érdemes másik gépről is lemérni ha van, vagy ha nincs akkor egy live linux rendszer alól)
Szerintem kösd direktben rá a gépedet a modemre és egy linux live rendszer alól csinálj egy pinget (ha 0 a csomagvesztés) akkor mérd újra.
2015. szept. 9. 07:22
3/5 anonim válasza:
A hdd sebessége számít elsősorban ilyen szempontból, de ebben a kategóriában még nincs jelentősége(de pl gigabites netet már nem tudnál hdd vel kihasználni - illetve ki tudnál, de csak a brutálisan túlárazott darabokkal).
2015. szept. 9. 08:14
4/5 anonim válasza:
Azért a sata3-as HDD-k esetében nem annyira elérhetetlen a 100MB/s írás. De egyébként mindegy, mert gigabites feltöltési sebesség is eléggé "elérhetetlen" szóval a letöltési sem lenne kihasználva teljesen szerintem.
Továbbá ahogy említetted is, itt szó sincs ilyesmiről... :)
2015. szept. 9. 08:51
5/5 A kérdező kommentje:
Nincs modemem, par napja csereltek le. Most siman egy kabel van ami a gephazba vezet, azt mondtak h ez modernebb es ezzel tudjak biztositani a beigert gyorsasagot a netnel, mert a modemes cuccal nem tudtak elerni amit megigertek, s hogy ez a megoldas fejlettebb.Elotte modemmel 1.1Mb-vel tudtam max. letolteni, most altalaba torrenten ezt megugrom, szoval valamit csak elertek ezzel az uj fejlesztessel. Chrome-t es/vagy Maxthon bongeszoket szoktam hasznalni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!