Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szeretnék egy wifi routert...

Szeretnék egy wifi routert venni de nem értek hozzá?!

Figyelt kérdés
A netem DIGINet 100 Pro 100mbs le 50mbs fel töltök. Szeretném a telefonom és a laptopomon is használni de nem tudom milyen routert vegyek. Olcsó is jó (sőt :D ). Nézegetem őket de nekem egyik olyan min a másik. Légyszíves segítsetek. Előre is köszönöm szépen :) !

2015. aug. 10. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:

Mivel a Digi valamennyivel fölé lövi a sebességet az előfizetettnél ( 110-120 Mbit ) , így egy olcsóbb 100 Mbit routerrel már nem tudod teljes mértékben kihasználni a netedet. Kb 94 Mbit környékén lenne a letöltésed. Persze már ez is nagyon jó.

Ha ez így megfelel neked, akkor ezt ajánlom: [link]

Ha esetleg a későbbiekben gyorsabb csomagra váltanál, vagy a kiakarod használni a teljes net sebességet, akkor már gigabites router kell.

Ezeknek már húzósabb az áruk: [link]

2015. aug. 10. 10:24
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, kiváncsiságből megkérdezem ez nem jó? [link]

És még azt kérdezném hogy ezeknek a bekötése/üzemeltetése annyi hogy bedugom a netkábelt és már működik is?

2015. aug. 10. 13:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem ajánlom a Tendát. Sok a hibás darab.

Akkor már inkább ez: [link]

Nem elég összekötni. Be is kell állítani.

A Digi PPPoE hitelesítést használ. Ehhez adnak egy felhasználónevet, és jelszót, amit be kell állítani a routerben.

Emellett a WiFi hálózatra sem árt jelszavas védelmet beállítani.

2015. aug. 10. 13:45
 4/8 anonim ***** válasza:
A tendát én sem ajánlom, gyakran lefagynak, és egy jó nagy szívás beállítani is a rettenetes kezelőfelület végett. A 100 megás nethez ajánlott Gigabites router mível a 100Megás Wan/Lan port már karcsú hozzá. A két legolcsobb gigabites router:h [link] vagy ez: [link]
2015. aug. 10. 13:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! TP-Link TL-WR741ND fogok venni! A beállítása hogy zajlik? A felhasználó nevem és a jelszavam megvan,csatlakoztatom a kábelt aztán a routeren beírom vagy hogyan lesz ez? Bocsi a sok hülye kérdésért de valahogy ez eddig kimaradt az életemből.
2015. aug. 10. 14:33
 6/8 A kérdező kommentje:
És a számítógépnek kell menni ahhoz hogy a router működjön?
2015. aug. 10. 14:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Belépsz a beálllitó felületére a [link] vagy a [link] cimen, majd válaszd a quick setup lehetőséget! De itt bővebben le van írva: [link]
2015. aug. 10. 18:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Remélem sikerülni fog, holnap veszem :)
2015. aug. 11. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!