Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Flash player helyett valami...

Flash player helyett valami használható alternatíva létezik?

Figyelt kérdés

Adobe flash playerét valamivel nem lehet kiváltani? Firefox böngészőt használok, legfrissebbet Ubuntu alatt (múltkori balhé óta elég gyakran összeomlik).

Tudom volt már ilyen kérdés, de kb 2-3 éveset találtam és rákérdezek, hátha van valami fejlemény.

HTML5 előretöréséről hallottam egyet és mást, és szerintetek érdemes rá átállni? Vagy valami más használható alternatíva van?

2015. júl. 21. 07:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Nem. Ha valami flash alapú, te nem tudod kiváltani, arra van megírva az oldal / a játék / az akármi. Újra kellene írni, te nem férsz hozzá.
2015. júl. 21. 07:34
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Kepzeld el ugy, hogy van egy videofajl, es a flash az egyetlen lejatszod, ami kezeli. A szovegszerkesztod vagy epp a zenelejatszo programod nem fogja megjeleniteni, mert nincsenek arra a formatumra felkeszitve. A bongeszok is kb. igy viselkednek: ha a tartalom flash, akkor a flash playerrel probalja lejatszani, hiszen csak az kepes ra.
2015. júl. 21. 07:48
 3/13 anonim ***** válasza:
32%

Egyébként kicsikét lehet rajta gyorsítani, ha a sandboxingot kikapcsolod.

[link]

2015. júl. 21. 08:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolso: az mekkora otlet mar, hogy az amugy is ementali sajtra emlekezteto flash security kb. egyetlen vedelmi rendszeret is kiiktatod! Gratula a jo otlethez...
2015. júl. 21. 08:27
 5/13 anonim ***** válasza:
73%

Konkrétan a legutóbbi 3 exploit olyan volt rá, ami ezt a sandboxingot alapból megkerülte, mert ez is ementáli volt/van/lesz.

Sokkal biztonságtalanabb nem lesz ettől, csak gyorsabb. Ha bármi haszna lenne , nem jött volna ki múlt héten is security update. De örülök, hogy te ilyen tájékozottnak hiszed magadat.

2015. júl. 21. 08:34
 6/13 anonim ***** válasza:
Nálam csak a Chrome-on működik rendesen, a tákolt flashekkel mindig csak szívtam.
2015. júl. 21. 12:47
 7/13 A kérdező kommentje:
#1 és #2, felfogtam, hogy ha flash, akkor flash, de volt régebben és azóta is érdektelenségbe fulladt Gnash, valamint a Microsoft Silverlight-ja, ilyenekre gondoltam, valamire ami nem Adobe termék, a HTML5-t azért kevertem be, mert pl Youtube-nak meg pár nagyobb amcsi oldalnál van rá támogatás
2015. júl. 21. 15:50
 8/13 anonim ***** válasza:
87%
Nekem Debianon telepítve sincs a flash ,mert csak a baj van vele minden rendszeren , főleg linuxon az elvault verzió miatt. Én is a chromeot javaslom , az beépítve szállítja a legújabbat. Youtube videók már működnek html5-el , idővel a flash megfog halni , de még kelleni fog hozzá pár év. Indavideo meg hasonló selejtes oldalak még biztosan nem működnek mással , de chrome-al megoldható a probléma.
2015. júl. 21. 16:14
 9/13 anonim ***** válasza:

A chrome sem tud varazslatot, annyi a kulonbseg, hogy ok frissitik a beepitett flashplugint, nem a felhasznalo a bngeszotol fuggetlenul. Ugyanaz a kod fut, csak mas API- n keresztul szolitjak meg. A mostani hiszti soran is letiltotta a chrome a firefox-szal egyetemben a sajat flash plugin-jet.

Amig a HTML5 nem terjed el es nem kezdik el sz**ra optimalizalni, es a fejlesztok is at nem allnak ra, addig marad ez a tetu flash. Az Adobe-nak nyilvan a maradas az erdeke, hiszen az authoring eszkozoket jo penzert arulja.

2015. júl. 21. 16:21
 10/13 A kérdező kommentje:

#8 indavideó nem igényel ezek szerint, mert próbaként töröltem az flasht, hogy milyen az élet nélküle és indán működik a videólejátszás, bár sok mindenen nem változtat

#9 tehát akkor az Adobe továbbra is a "muszáj elviselni" kategória maradt

2015. júl. 21. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!