Flash player helyett valami használható alternatíva létezik?
Adobe flash playerét valamivel nem lehet kiváltani? Firefox böngészőt használok, legfrissebbet Ubuntu alatt (múltkori balhé óta elég gyakran összeomlik).
Tudom volt már ilyen kérdés, de kb 2-3 éveset találtam és rákérdezek, hátha van valami fejlemény.
HTML5 előretöréséről hallottam egyet és mást, és szerintetek érdemes rá átállni? Vagy valami más használható alternatíva van?
Egyébként kicsikét lehet rajta gyorsítani, ha a sandboxingot kikapcsolod.
Konkrétan a legutóbbi 3 exploit olyan volt rá, ami ezt a sandboxingot alapból megkerülte, mert ez is ementáli volt/van/lesz.
Sokkal biztonságtalanabb nem lesz ettől, csak gyorsabb. Ha bármi haszna lenne , nem jött volna ki múlt héten is security update. De örülök, hogy te ilyen tájékozottnak hiszed magadat.
A chrome sem tud varazslatot, annyi a kulonbseg, hogy ok frissitik a beepitett flashplugint, nem a felhasznalo a bngeszotol fuggetlenul. Ugyanaz a kod fut, csak mas API- n keresztul szolitjak meg. A mostani hiszti soran is letiltotta a chrome a firefox-szal egyetemben a sajat flash plugin-jet.
Amig a HTML5 nem terjed el es nem kezdik el sz**ra optimalizalni, es a fejlesztok is at nem allnak ra, addig marad ez a tetu flash. Az Adobe-nak nyilvan a maradas az erdeke, hiszen az authoring eszkozoket jo penzert arulja.
#8 indavideó nem igényel ezek szerint, mert próbaként töröltem az flasht, hogy milyen az élet nélküle és indán működik a videólejátszás, bár sok mindenen nem változtat
#9 tehát akkor az Adobe továbbra is a "muszáj elviselni" kategória maradt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!