Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit tegyek, ha akaratom...

Mit tegyek, ha akaratom ellenére feltesznek rólam egy képet a napiszarra?

Figyelt kérdés

Van egy osztálytársam, aki folyton azzal fenyegetőzik, hogy fel fog tenni a napiszarra :S Mikor nem figyelek oda, képeket készít rólam, pl. öltözőben

Elvileg a napiszar tevékenysége azért legális, mert

- a képeket közösségi oldalra töltötték fel

- a képek beleegyezéssel készültek

- a képet a rajta szereplő ÖNKÉNT tette közzé

Nálam egyik sem lenne meg, szóval tuti nem legális, de ezt majd pont a napiszarosok hinnék el. Ráadásul nem is csinálok semmi extrémet, de az ilyen oldalak már az átlagembert is savazzák, szóval be vagyok fosva egy kicsit :S

2010. márc. 4. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Semmilyen oldalról nem lehet viszontközölni a tulajdonos engedélye nélkül. Perelhetőek.
2010. márc. 5. 18:27
 12/14 anonim ***** válasza:

"Semmilyen oldalról nem lehet viszontközölni a tulajdonos engedélye nélkül. Perelhetőek."

És egy emberről készült képnek ki a tulajdonosa? :)

2010. márc. 6. 00:24
 13/14 anonim ***** válasza:

A Fővárosi Bíróság ítélete szerit a napiszar-jellegű tevékenység nem legális, még az iwiw és a myvip képek esetében sem. Az iwiw és a myvip nem nyilvános, hanem jelszóval védett. Hogy ez menyire puszta formaság? A Fővárosi Bíróság szerint nem puszta formaság, hanem lényeges szempont.

[link]

Fontos tudni, hogy az iwiw szabályzata csak feleősségkizáró nyilatkozatot tartalmaz, vagyis nem mentesíti a képekkel visszaélő harmadik személyt. A napiszar még csak nem is szerződő fél. Úgy vesz rajta elégtételt a sértett, ahogy akar, jogilag ennek nincs akadálya. Az iwiw ebben nem segít, de nem is tilja meg.

Persze a Te esetedben még csak nem is iwiw képről van szó, szóval ezt inkább csak önbizalom erősítés miatt mondtam. A napiszar nem legális oldal, ehhez méltóan is kell kezelni.

Ha van felnőtt, aiben megbízol, mondd el neki ezt, és mutasd meg neki a linket is, amit előbb írtam. Aztán küldjetek a fenyegetőző gyereknek egy ügyvédi felszólítást. Amúgy mindentől függetlenül, szóval még azelőtt, hogy egyáltalán beküldött volna bármit is Rólad a napiszarra. Mindig jobb a megelőzés, mint az utólagos kúra! Valószínűleg beijed.

Hogy mennyibe kerül egy ügyvédi felszólítás? Nem tudom, de önmagában az ügyvédi felszólítás még nem per, elvileg önmagában még semmilyen jogi következménye nincs. Szóval szerintem pár ezresnél nem kerül többe, és pár nap alatt lemegy a dolog. Szóval szerintem ne szégyelljetek ügyvédhez fordulni, ez neki csak egy rutinfeladat lesz. Az ügyvédnek is mutassátok meg a fenti linket, mert ez még friss dolog, és nem biztos, hogy tud róla.

2010. márc. 6. 13:02
 14/14 anonim válasza:

De lehet olyat is, hogy időnként leleplezünk egy szemetet, előbb-utóbb majd csak elmegy a kedvük...

Itt egy leleplezett puruttyás:

[link]

2010. jún. 20. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!