2 gép van a szobámban, viszont csak 1 UTP kábel. A legolcsóbb, legfapadosabb switcchel szét tudom osztani a netet a két gép között? Vagy ehhez már router kell?
Na, mondtam én, hogy router+switch van nálatok, nem csupasz router! :)
Négy portos, szóval én meg azt nem értem, miért kellene szétfúrni bármit is, ha csak egy kábelt kell elhozni a meglévő mellett.
De tőlem rakhatsz még egy switchet, ha úgy jobb vagy "olcsóbb".
Szeretem, mikor a szavazatot pofára adjátok! :)
"router+switch" nyilván nem egy ipari router van a lakásában. azt eddig is tudtuk, hogy van szabad portja! szerintem erre a kérdező is rájött!
ha megoldható lenne egy plusz vezetékkel akkor nem kérdezte volna meg. nem minden lakásban oldható meg a plusz vezeték (nálam pl a koax kábel mellett egy cérnaszál sem férne át. ott hogy húzod át "mellette"??)
arról az eshetőségről pedig ne is beszéljünk, ahol konkrétan be van falazva a vezeték (persze csőbe húzva, de akkor sem tudod végigdugni mellette a másikat)
hogy oldod meg fúrás nélkül? pl az én lakásomban csak a fürdőt meg a konyhát kéne két-két helyen átfúrni (meg persze a csempét), hogy odaérjen a vezeték. sokkal egyszerűbbnek hangzik mint egy nyamvadt 4-5eFt-os switch. pláne ha a fúrás miatt esetleg leesik a csempe vagy megreped és helyre kell állítani.
ő ismeri a saját lakását és szerintem megtudja ítélni melyik megoldás valósítható meg. ő azt kérdezte hogy router vs switch kell neki, amire én válaszoltam is. mire az 51%?
Mindenkinek köszönöm a segítségét továbbra is, nem osztogatok mínuszokat.
nincs jelenleg switch. A szobámba KELL, mert a gép 2-be érkező kábel mellé már nem lehet másikat tenni, tehát ANNAK kell a switchbe mennie, és onnan osztanám 2 felé.
A kérdés az volt, hogy ez megoldható-e, nem az, hogy mi lenne a másik megoldás, mert azt már az elején elvetettem. Nincs kedvem fúrni, és elég hosszú kábelem sincs itthon, csak fél - 1 méteresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!