Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 2 gép van a szobámban, viszont...

2 gép van a szobámban, viszont csak 1 UTP kábel. A legolcsóbb, legfapadosabb switcchel szét tudom osztani a netet a két gép között? Vagy ehhez már router kell?

Figyelt kérdés
2015. jún. 18. 13:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
2015. jún. 18. 15:15
 12/20 A kérdező kommentje:
megpróbáltam a lehető legpontosabban ábrázolni. Kábelezni sajnos már nem lehet, mert ami a 2. szobába jön, olyan helyen van, amihez már nem férünk hozzá, ezért kéne a switch.
2015. jún. 18. 15:16
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Továbbra is maradj annál, amit megbeszéltünk! Előző válaszoló: Nem értem mi olyan elképzelhetetlen azon, ha valaki nem akarja szétfúrni az egész lakást.. :)
2015. jún. 18. 15:22
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Ez az elrendezés tökéletes, a switch-be bedugod a router felől érkező kábelt, a switch többi portjára meg a gépeket. A routertől fog IP-t kapni, hasít majd a net. Az sem számít, hányas portba dugod a kábeleket, halál mindegy.
2015. jún. 18. 21:58
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Na, mondtam én, hogy router+switch van nálatok, nem csupasz router! :)

Négy portos, szóval én meg azt nem értem, miért kellene szétfúrni bármit is, ha csak egy kábelt kell elhozni a meglévő mellett.

De tőlem rakhatsz még egy switchet, ha úgy jobb vagy "olcsóbb".

2015. jún. 19. 00:46
 16/20 anonim ***** válasza:
53%

Szeretem, mikor a szavazatot pofára adjátok! :)

"router+switch" nyilván nem egy ipari router van a lakásában. azt eddig is tudtuk, hogy van szabad portja! szerintem erre a kérdező is rájött!

ha megoldható lenne egy plusz vezetékkel akkor nem kérdezte volna meg. nem minden lakásban oldható meg a plusz vezeték (nálam pl a koax kábel mellett egy cérnaszál sem férne át. ott hogy húzod át "mellette"??)

arról az eshetőségről pedig ne is beszéljünk, ahol konkrétan be van falazva a vezeték (persze csőbe húzva, de akkor sem tudod végigdugni mellette a másikat)

hogy oldod meg fúrás nélkül? pl az én lakásomban csak a fürdőt meg a konyhát kéne két-két helyen átfúrni (meg persze a csempét), hogy odaérjen a vezeték. sokkal egyszerűbbnek hangzik mint egy nyamvadt 4-5eFt-os switch. pláne ha a fúrás miatt esetleg leesik a csempe vagy megreped és helyre kell állítani.

ő ismeri a saját lakását és szerintem megtudja ítélni melyik megoldás valósítható meg. ő azt kérdezte hogy router vs switch kell neki, amire én válaszoltam is. mire az 51%?

2015. jún. 19. 10:13
 17/20 anonim ***** válasza:
Jó, és én (# 14) miért kaptam 0%-ot? Talán valami rosszat állítottam?
2015. jún. 19. 10:17
 18/20 anonim ***** válasza:
# 17 biztos azért mert te is switch-et mertél javasolni... :D
2015. jún. 19. 10:22
 19/20 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a segítségét továbbra is, nem osztogatok mínuszokat.

nincs jelenleg switch. A szobámba KELL, mert a gép 2-be érkező kábel mellé már nem lehet másikat tenni, tehát ANNAK kell a switchbe mennie, és onnan osztanám 2 felé.

A kérdés az volt, hogy ez megoldható-e, nem az, hogy mi lenne a másik megoldás, mert azt már az elején elvetettem. Nincs kedvem fúrni, és elég hosszú kábelem sincs itthon, csak fél - 1 méteresek.

2015. jún. 19. 11:38
 20/20 anonim ***** válasza:
52%
Én sem értem, minek kell erőltetni a közvetlenül routerből érkező újabb x méter kábel beszerelését. És ha még egy gépe lesz ott, akkor mi van? Minek egy helyiségbe több párhuzamos kábelt bevezetni? A 230 V-ot sem egyesével a villanyórától vezetik be az emberek minden eszközhöz. De ezen az elven akár azt is lehetne, hogy a netszolgáltató húzzon ki kábelt minden egyes géphez, végül is akkor egyáltalán nem kellene router meg switch...
2015. jún. 19. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!