Hogyan tudnám TP-Link Routeren visszaállítani azt, hogy újra dinamikus legyen az ip. -m?
Digin csatlakozom és ugye ott a router a kapcsolat típusánál - PPPoE - kéri a szolgáltatótól kapott nevet és jelszót.
...ha itt nem adnám meg akkor automatikusan a Win8-tól kérné és manuális újracsatlakozáskor újat osztana ki ismét?
Esetleg más beállításoknál kell bütykölni?
Hajjaj... amit összeírtál annak nem sok értelme van.
Mi az eredeti problémád? Mit szeretnél elérni? Milyen eszközök és kapcsolatok állnak a rendelkezésedre?
IP cím változás szempontjából semmi összefüggés nincs, hogy routerrel, vagy PC -vel csatlakozol a netre közvetlenül. Utóbbi esetben csak azt érd el, hogy a routert nem tudod majd használni normálisan.
A Digi amúgy is Dynamic IP -s szolgáltató. Ha újracsatlakozáskor nem kapsz új külső IP -t, próbálj meg új WAN MAC címet adni a routernek, hátha.
Elöször is köszi a válaszaitokat!
Tudom, hogy a Digi dinamikus.A quick setupot végig is csináltam rendesen, a routerem olyan, hogy közben bekéri a digi jelszavát, ugyanúgy mint amikor az oprenszeren beállítom a hálózatot.Viszont router nélkül nem csatlakozik kapásból hanem a tálcán lévő kis ikonnal, 2 klikkel megnyitom a hálozati kapcsolatokat és csatlakozom.Eddig a routerrel sem volt gond osztotta a dinamikusat, tegnap óta viszont csak fixet ad.(Nem maceráltam).Azt szeretném elérni, hogy újra dinamikus ip-t osszon.(TP-Link N700 - MAC klónozva van)
Közben megtaláltam a megoldást.
A DHCP-t kellett letiltanom.Valószínúleg a legújabb uTorrent - tegnap frissítetem - engedélyezte valahogy, mert semmi más változtatás nem történt a gépen.
Mégegyszer köszönöm szépen a válaszaitokat!
Természetesen mindenkinek ment a pozitív értékelés.
Tengor!
Hidd el én sem értem de sikerült valahogy :)
Lehet hogy a lámáknak van szerencséje? :)
DHCP SETTINGS > DHCP Server > Enable helyett Disable
Aztán adta is a dinamikusat.
Pillanatnyilag csak a mobilomnak van dolga a routerrel, neki is a Wifivel.
+ Router nélkül sokkal lassabban a netem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!