Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Estefele és hétvégén totál...

Estefele és hétvégén totál lassú a digis internet, miért lehet ez?

Figyelt kérdés

8mbit/s-es csomagunk van, ez a leggyorsabb ami jelenleg ide lehet. Késődélután kezd belassulni és általába 2-3 mbit/s között mozog a sebessége. Elég bosszantó mert délután hazaérek és mire ide tudnék ülni már elég borzalmas a sebesség... Live stream nézés ki van zárva, egyszerűen nézhetetlen 2-3 percenként megy max 20 mp-et aztán végleg kifagy. Videónézés is csak 480p-be. Letölteni se nagyon tudok semmit, bár azt meg tudom oldani hogy bent hagyom estére. Netes játékokba a pingem is elég nagy.

Egyszóval teljesen felesleges ez a 8mbit-es net, amikor használni tudnám totál lassú. Kb. délután 5 után kezd lassulni, előtte teljesen jó. Hétvégén ott folyamatosan lassú.

Felhívtam őket, azt mondták felveszik a problémát és majd kivizsgálják azóta se történt semmi. Amikor kint volt a szerelő bekötni a TV-t, ugyanúgy digi, rákérdeztem, azt mondta hogy erre a hálózatra nincsenek sokan ráhúzva attól nem kéne lassulnia hogy sokan rámennek délutánonként. Hát akkor meg mivan... Router, modem teljesen jó.

2015. máj. 28. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:
pedig feltehetően azért van, mert mások elveszik a sávszélességet.
2015. máj. 28. 20:24
 2/7 A kérdező kommentje:

Miért nem tudják normálisan megcsinálni...

Panelba nincs iylen gond pedig ott aztán mindenki digi-s kb. Haverom panelba lakik, 50mbit-es nete van és sose ment még le neki 50 alá.

2015. máj. 28. 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:
hát mert a digi ilyen köcsög. Én kint élek a város külső részén, itt kábeles digi nincs is.. bár van helyette stabil 240mbites upc, uh nem panaszkodok.. :D
2015. máj. 28. 20:31
 4/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Azért mert panelben optikai kábel van és csak az optikai kábeltől a lakásig húznak Utp kábelt.

És mostanában, de legkésőbb junius 1-től a haverodnak 100-as netje lesz : [link]

Üdv.

2015. máj. 28. 20:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Itt sajnos UPC nincs, csak t-home a 1mbites telefonos netével, meg ez a digi.

Hát igen mondjuk ez igaz, optikai kábelt ide még nem húztak. Nem tudom hogy fognak-e...

Kár hogy itt a környéken a panelba sokkal jobb internet van. 1 utcával arrébb már van upc, bár nem tudom hogy milyen sebesség. De elég bosszantó hogy 1 kerítés választ el a szomszédtól akik a mellettünk lévő utcába laknak és itt van 5 méterre az ablakomtól a UPC-s tányérjuk.

2015. máj. 28. 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:

"itt van 5 méterre az ablakomtól a UPC-s tányérjuk."

Az UPC Direct műholdas tévé lesz, aminek csak az anyavállalata közös a UPC Magyarországgal.

Amúgy két különálló cég.

UPC Direct-et te is nyugodtan rendelhetsz, hiszen mindenhol fogható, ahol van rálátás a Thor 5/6 műholdra. Internetet viszont nem szolgáltatnak.

2015. máj. 28. 23:17
 7/7 Tengor ***** válasza:
Mert leterhelt a hálózat. Miért nem csinálják meg? Mert nem éri meg üzleti szempontból. Az emberek ezért is fizetnek, akkor miért öljenek pénzt a fejlesztésbe?
2015. máj. 29. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!