Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez így működhet?

Pauer Ricky kérdése:

Ez így működhet?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van nekem egy olyan problémám, hogy a szoba egyik sakrából el kell juttatnom netet a másikba (IPTV), de ahol bejön a net ott van a gép is. Na most okos T-homos behúzott nekem UTP kábelt de nem úgy ahogy kellett volna. A Szoba egyik sarkán be (Ahol van a gép), a másik sarkáig (Ahol van az IPTV) Mivel nincs eszközöm, ahhoz, hogy szétvágjam, rakjak a 2 kábelre 1-1 fejet, és egy switch-be dugja, így az az ötlet merült fel benne, hogy megbontom a kábel szigetelését, és ráforrasztok, egy másik UTP kábelt. Ez így működhet?

2015. máj. 22. 09:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem a kérdést, de a T-home szerintem olyan modemeket ad, amiben akár 4 gépet is bele tudsz dugni, plusz wifi. Ergo routerként működik, nekem legalábbis ilyen van, két éve vagyok náluk.

Tehát probléma nélkül meg tudnád oldani, csak egy plusz kábel kell.

2015. máj. 22. 09:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Az iptv box ba nem ér el a kábel? mármint ez?: [link]

Ha igen akkor veszel egy ilyet : [link]

és megtoldod ,vagy veszel + kábelt és nem kell vagdosni

bár a problémát én sem vágom tisztán

2015. máj. 22. 09:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Na akkor kicsit bővebben: Alapból a ház egyik feléről a modemből jön egy UTP kábel az én szobámig. Bejön a kábel az ablakon, átmegy a fél szobán a TV állványra, és ott az IPTV-be. De nekem az ablak mellett van a gépem. Tehát elmegy mellette a netkábel, még vagy 7 méter messze. Tehát azt akarom megoldani, hogy ahogy bejön a net ne egyből a szoba túlsó oldalához mennyen hanem elágazzon, és a gép is kábelen kapja a netet. Remélem így már kicsit érthetőbb. :)
2015. máj. 22. 11:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem fog működni. Ha azt akarod, hogy a számítógép is kábelről kapja a netet, akkor vegyél még egy kábelt és csatlakoztasd a gépet közvetlenül a modemhez.
2015. máj. 22. 12:04
 5/5 anonim válasza:
Bejön a arra egy router, és onnan oda osztod, ahova akarod.
2015. máj. 28. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!