Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudom egy blog szövegét...

Hogy tudom egy blog szövegét írásvédetté tenni?

Figyelt kérdés
Tudom hogy van ilyen, láttam már, annyi a lényeg hogy ne lehessen kimásolni, lopni. persze z semmire se garancia, begépelheti, de annyira nem jó hogy annyit bajlódjon vele :D

2015. máj. 13. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Nincs olyan módszer ami egy számítástechnikában nem járatlan embert megállítana, annyira sokféle lehetőség van egy tartalom másolására.

A szerzői jog véd meg téged, ha valaki elviszi a tartalmadat legalább forrásmegjelölés nélkül akkor utána mehetsz. Nem kis munka míg megtérül a "lopás", hiszen nem sokakat érdekel a dolog - "ami ingyen elérhető az ingyen terjeszthető is"-elv miatt.

2015. máj. 13. 17:10
 2/6 Tengor ***** válasza:
Csinálj belőle képet! Akkor már nem tudják egyszerűen másolni.
2015. máj. 13. 17:17
 3/6 anonim ***** válasza:

<script language="javascript">

function click(e) {

if (document.all) {

if (event.button == 2 || event.button == 3) { oncontextmenu = "return false"; } }

if (document.layers) {

if (e.which == 3) { oncontextmenu = "return false"; } } }

if (document.layers) { document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); }

document.onmousedown = click;

document.oncontextmenu = new Function("return false;");

</script>

Még módosítani kell rajta

2015. máj. 13. 17:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Voltam már olyan blogon ami ha másolni akartam (nem lopni, nem tudom már miért, szerintem idézni akarta egy sort) kidobott egy ablakot hogy ne lopj és nem engedte másolni. erre gondolok, de ha szerinted ezt én nem tudom mgcsnálni akkor ok :(
2015. máj. 13. 17:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi megpróbálom :)
2015. máj. 13. 17:21
 6/6 anonim ***** válasza:

A jobb klikk tiltására mondtam azt a példát, hogy az ilyen csak azt állítja meg aki semmilyen szinten nem ért az informatikához, annyira sem hogy megtanulta volna a másolás billentyűkombinációját. Mert ugye nem kell ahhoz egeret használni hogy másolj, legfeljebb a kijelöléshez.

És akkor még ott van a minden kijelölése, a forrás megtekintése, a printscreen készítése, ha pedig képként teszed fel akkor létezik olyan program ami a képen lévő szöveget visszaalakítja szöveggé ami már másolható, szerkeszthető, módosítható szabadon.

És ezeket követve még nyilván lehetnek profibb megoldások is.

2015. máj. 13. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!