Kommentek, trackbackek, visszapingek. Mit is jelent ez?
Blogbejegyzések végén áll pl. ez:
"A bejegyzés trackback címe:
Pingback: Egy „riasztás”, ami igyelmezteti egy bejegyzés eredeti szerzőjét, hogy valaki az eredeti bejegyzését linkelte egy másik blogbejegyzésben. Általában megjegyzésként is megjelenik.
TrackBack: A pingbackhez hasonló technika, ám lényeges különbség, hogy a blogbejegyzés szerzője maga választja ki, hogy a bejegyzése milyen más blogbejegyzésekhez kapcsolódik, míg a pingback automatikus.
És egy megjegyzés: a gugli a barátod.
Hát köszönöm a választ.
Megjegyzés: Barátkozom a guglival, de ez az oldal nem arról szól, hogy Másolás és Beillesztéssel kell válaszolni.
Az a problémám, hogy ezt a definíciót én is megtaláltam, de nem értem, mert nem vezetek blogot.
Mondjuk A személy blogol, és B személy szintén. B saját blogjában hivatkozik A bejegyzésére. Erre A-nál megjelenik egy pingback? B egyszerűen bemásolta a bejegyzés címét, és A automatikusan figyelmeztetve lett?
A tracback-nél pedig B a trackback címre hivatkozott?
Zavaros ez nekem konkrét példa nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!