Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » WiFi korlátozása?

WiFi korlátozása?

Figyelt kérdés
Kezd idegesíteni, hogy amikor csak itthon van apám tölt le mindenféle hülyeséget, és nekem ettől a 18megás netem 0-ra megy konkrétan és használhatatlan. Nem engedik hogy elkorlátozzam a letöltést 2 helyett mondjuk 1 megára... Be tudnám valahogy állítani, hogy először az én gépem kapja meg a netet, amit én felhasználok megkapjam, és csak utána menjen hozzá?
2015. ápr. 9. 20:14
 1/3 Tengor ***** válasza:
100%

Egy normális router arányosan ossza le a terhelést. Ezen kívül a legtöbb router tartalmaz sávszélesség elosztási beállításokat.

Mondjuk ha nem engedik beállítani, akkor nem tudom mit szeretnél beállítani...

2015. ápr. 9. 20:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem, hogy az internetszolgáltatás havidíját a szüleid fizetik, tehát neked nincs sok jogod azt lekorlátozni. Inkább mondd meg édesapádnak, hogy egy kicsit vegye lejjebb a letöltési sebességet mert téged akadályoz a tanulásban ( tudom, nem abban zavar ).

Ha rosszul feltételeztem az előbb, akkor - ahogy az előző válaszoló is írta - egy normális router azért ügyel arra, hogy intenzív letöltés esetén is használható maradjon a net.

Ha ez nem így van, elképzelhető hogy nem is a sebességgel hanem az aktív kapcsolatok számával van problémája a routernek ( torrent ).

2015. ápr. 9. 20:28
 3/3 anonim ***** válasza:
QoS-nek nézz utána. Ha képes rá a routered akkor tudod priorizálni a forgalmat tehát pl. a te http csomagjaid előnyt fognak élvezni a torrenttel szemben.
2015. ápr. 9. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!