Internet csatlakozás hiba?
Most kaptam uj gepet de nem tudok a netre csatlakozni. Letrehozom az uj kapcsolatot (pppoe) beirom a szolgaltatotol kapott nevet, jelszot majd megprobalok csatlakozni. Vagy 619-es kodot ir (a halozathoz hasznalt port le lett zarva) vagy 651-est (csatkozashoz hasznalt eszkoz hibat jelzett).
Megneztem a halozati kapcsolatokat es latok egy helyi kapcsolat nevu kapcsolatot. Alatta az allapotjelzonel valtakozik (azonositas-nem azonositott halozat- egy halozati kabel nincs bedugva) de megneztem 2 halokabellel es egyiknel sem mukodott pedig mind2 rendesen bevolt dugva.
Probaltam diagnosztikat lefuttatni az is a halozati kabel hibajat jelezte es azt hogy lehet nincs ervenyes ip cim (dhcp) van beallitva. Megprobaltam neki statikusan adni ip-t de ugyse jo.
Tudnatok tippeket adni?
modem: dlink dsl-360r
halokartya: intel 82567 lm-3
Az lehet gond hogy a gepen alapbol ubuntu volt?
MAC címet valahol meg tudom nézni?
Vagy csak felhívom a szolgáltatót, elmondom a nevet és jelszót és ők elrendezik?
Illetve akkor a hálózati kábellel nincs gond ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!