Lehet-e gyorsabb az internet ha a wifi modem helyet egyenesen a számítógépbe csatlakoztatjuk a DSL-t (egyáltalán lehet-e ilyet)?
Jelenleg (egy ideig) wifi-s net-et van csak módom használni viszont ez nekem nagyon lassú!
Torrentezem is többek között és a letöltési sebességet még csak kibírnám de a seedelés az zavar igazán!
A feltöltés még az 1 mbit/s-et sem éri el!
Mintha láttam volna valahol ilyesmit, hogy ki lehet húzni a modemből a kábelt és csak egyedül lehet használni a net-et de gyorsabb lesz..
Persze nem vagyok biztos benne és lehet oltári nagy hülyeséget írok ha így van kérlek nézzétek el ha nem kérlek segítsetek, hogy lehet megcsinálni!
Köszönöm előre is a megtisztelő válaszokat!
Persze, hogy lehet közvetlenül használni. Csak a fogalmakat kell tisztázni: az a bizonyos wifi modem valószínűleg inkább wifi router. Nem mindegy!
Azt a kábelt, ami jelenleg a routerbe megy (a DSL modemből), közvetlenül kell a számítógép hálózati kártyájára dugni. Természetesen, mivel a DSL kapcsolatnál van felhasználónév és jelsz, azt a számítógépen be kell állítani.
És valószínűleg valamivel gyorsabb lesz a kapcsolat, mert a routeren keresztül szinte soha nem jön az eredeti sávszélesség (sebesség), még akkor sem, ha csak egy gép csatlakozik rá.
Értem!
Köszönöm a választ!
Az a Szitú, hogy nem megy a dolog!
A (Router-ből) kihúztam a DSl-kábelt rátoltam a gépre (Lapos) de nem érzékelte..
Egy hely van ahova csatlakoztatni lehet oda dugtam a DSL-t de semmi!
Biztos Én csinálok rosszul valamit szóval ha kérhetem leírnád nekem a lépéseket részletesen?
Nézd meg az Eszközkezelőben, hogy szerepel-e a hálózati kártya (Ethernet adapter), illetve nincs-e mellette sárga kérdőjel vagy felkiáltójel. Ha van sárga jel, akkor nincs feltelepítve az eszköz illesztőprogramja.
Ha minden rendben van, akkor a DSL kapcsolatot be kell állítani a gépen, anélkül nem működik.
Mivel azt nem árultad el, hogy milyen operációs rendszered van, közelebbit így nem tudok mondani a beállítás menetéről.
Egyébként a DSL kapcsolatnak éppen az a hibája, hogy a feltöltés lényegesen lassabb, mint a letöltés, ez ellen nem sokat tudsz tenni.
A beállításhoz itt találhatsz segítséget:
Windows 7 Home Prémium (64bit)-et használok !
Az általad leírtak szerint fogok eljárni remélem sikerülni fog köszönöm a választ!
A wifivel működik a net viszont mikor a DSL-t közvetlen csatlakoztattam semmi jele nem volt, hogy valami csatlakozna....
Amit linkeltél majd tanulmányozom és majd meglátjuk mi lesz!
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!