Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha bejegyeztettél egy domain...

Ha bejegyeztettél egy domain nevet, mi tehetek, ha kéri tőlem egy világcég?

Figyelt kérdés
Bejegyeztettem egy domain nevet. Egy ugyan olyan nevű nagy terjeszkedő világcég most kéri a .hu domaint, mert szerintük az jár nekik mert a nevük az védjegy alatt áll. Írtam nekik hogy csak külföldön van levédetve a nevük(egy másik kontinensen) és semmi közük Magyarországhoz azon felül volt kb 10 évük hogy megvegyék a domain-t mégsem tették meg. Most áll az ügy. Mit tehetnek? És én mit tehetek?

2015. márc. 9. 11:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ajánld fel eladásra. Vagy elfogadják, vagy nem. Ha utóbbi, akkor bírósági úton el fogják venni.
2015. márc. 9. 11:47
 2/12 Komplikato ***** válasza:
Ez érdekes. Japánban azért fut a Logitech márka Logicool néven, mert ott már be volt jegyezve egy filmipari cég ezen a néven és a web domain IS. Csak a domain van bejegyezve vagy van/volt mögötte valós cég is? Utóbbi esetben azért nem annyira egyértelmű a dolog szerintem.
2015. márc. 9. 14:12
 3/12 A kérdező kommentje:
Nincs mögötte semmi. Csak maga a domain név. Még tartalom sincs rajta.
2015. márc. 9. 15:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor eladhatod.

Kis módosítással bejegyzel egy másikat és jól jártál:)

2015. márc. 30. 22:44
 5/12 A kérdező kommentje:
Az rendben van, de úgy tudom, hogy ha eladási szándékkal vettem meg,akkor az Magyarországon elég ok, hogy elvegyék és átadják nekik ingyen. Szóval Ők nem ajánlották fel hogy megveszik én meg nem ajánlhatom fel hogy eladom.
2015. márc. 31. 12:32
 6/12 anonim ***** válasza:
Nézz utána jogilag ennek, a .hu domaineket azért nem olyan könnyű elvenni, elég szigorú szabályzatuk van
2015. szept. 29. 19:26
 7/12 anonim ***** válasza:
2016. jan. 26. 21:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Csinálj rá tartalmat. Mi a cím egyébként?
2016. nov. 7. 15:19
 9/12 anonim ***** válasza:
41%
Jelenleg az egyik leggusztustalanabb dolognak tartom az interneten, mikor valaki nem kezd egy domainnel semmit, de másnak sem engedi ugyanezt.
2017. jún. 26. 19:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Az nem világos a sztoriban, hogy ha a saját állításod szerint is kifejezetten továbbértékesítési szándékkel vetted meg, akkor miért nem adod el nekik?

Ennél jobb ajánlat valószínű nem lesz ebben az évszázadban.

2017. jún. 26. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!