Számítógép elérése port forwarding nélkül?
Tehát az alaphelyzet az, hogy van egy számítógép, ami egy hálózat része. El szeretném érni kívülről (azaz nem a hálózaton belül).
Alapvetően SSH-t(22-es port) és webszervert(80-as port) szeretnék elérni tesztelés céljából.
A "csavar" a dologban az, hogy nem tudom a kérést továbbítani. (port forwardig-olni)
Erre létezik valami program, hogy kiküszöböljem ezt a részt?
A számítógépen, amit el szeretnék érni, Ubuntu Server 14.04.2 LTS fut.
A számítógépet közvetlenül a modemre dugod.
Vagy a port forward. Miért nem megy?
Ezt nem tudod semmilyen programmal megoldani, mert ahhoz a programhoz is csak akkor érnének el a csomagok, ha forwardoltad.
A modemre sem tudom közvetlenül csatlakoztatni.
Magát a hálózatot nem én üzemeltetem. Így egy "mezei" felhasználó vagyok a rendszerben.
Onnét jött az ihlet, hogy van olyan program, aminek nem kell beállítani az ilyesmit. (pl.: TeamViewer)
Persze lehet, hogy tévedek és nem így van.
Szia.
A Teamviewer és a Logmein is kapcsolatban van egy központi szerverrel (tehát első körben nem direkt számitógép-számitógép között van kapcsolat).
A közvetlen kapcsolat csak a szerverrel való kommunikáció után történik (bár az is lehet, hogy az egész kommunikáció a szerveren keresztűl történik) és ezért nem kell portfoward. (Feltöltés/letöltés)
Szerintem ennek próbálj utánnanézni.
Sok sikert.
üdv.
Bocsi, most nézem hogy nem is köszöntem.
Sziasztok!
Tegnap megnéztem a Logmein Hamachi termékét és jónak tűnik viszont azt olvastam, hogy ott is kell port forwarding. De ma kicsit jobban a témába ásom magam, hátha nem jól tájékozódtam.
vpn. Van egy szervered, amit elérsz, innentől bármely nat-olt hálóról odacsatlakozol, és akkor oda nyomhatod a portforwardot.
Igényes emberek akár saját ip-t is oszthatnak maguknak otthonra/koliba.
Köszönöm szépen Ipor Sircer! Ez kellene nekem. Akkor már "csak" meg kell valósítanom.
Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a kérdésemhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!