Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Honnan jöhet ez a sok spam levél?

Honnan jöhet ez a sok spam levél?

Figyelt kérdés
2015. febr. 3. 17:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Az internetről.
2015. febr. 3. 17:29
 2/5 A kérdező kommentje:

hiába megyek arra hogy leirastkozom, akkor jön a többi

valamilyen spam hálózatról jön, olvastam ezt az indexen

2015. febr. 3. 17:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Használj gmail-t, annak elég faintos a spamszűrője.
2015. febr. 3. 18:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnos a mail-címek illegális kereskedelme elég komoly üzlet a netes cégek és a címgyűjtő hackerek között. Szűrni lehet őket több-kevesebb sikerrel, mást nem igazán tehetsz.
2015. febr. 3. 18:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Meg kell próbálni szűrni (küldőt, kulcsszavakat) és blokkolni, bár mostanában elég okos dolgokat találnak ki hogy minél nehezebb legyen.

Ha vállalod a kockázatot, akár a levélszemét mappa is kikapcsolható, így a spam egyből törlődik mielőbb meglátnád (ugyanakkor a tévesen besorolt és fontos e-mail is).

A leiratkozás lehetősége egy spammernél még trükkös is lehet, visszaigazolod vele hogy a címed él, a levelet megnyitották. Az ilyen fiókok a legértékesebbeket és általában még száz másik helyre is továbbadják hogy még többet kapj. Ugyanez történik ha válaszolni próbálsz vagy panaszt emelni a küldő felé egy válaszlevéllel.

A legnagyobb kockázatot a kétes oldalakra való regisztráció jelenti. Gagyi letöltőoldalak részben ebből élnek, nekem van olyan fiókom amit csak 1 oldalra regisztráltam be és másfél év után sem volt még rajta spam. Míg más oldal ami többfelé van regisztrálva, arra rendszeresen érkezik napi 20-50, ha elborul a küldők agya akkor napi 150 spam is.

2015. febr. 3. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!