Honnan jöhet ez a sok spam levél?
hiába megyek arra hogy leirastkozom, akkor jön a többi
valamilyen spam hálózatról jön, olvastam ezt az indexen
Meg kell próbálni szűrni (küldőt, kulcsszavakat) és blokkolni, bár mostanában elég okos dolgokat találnak ki hogy minél nehezebb legyen.
Ha vállalod a kockázatot, akár a levélszemét mappa is kikapcsolható, így a spam egyből törlődik mielőbb meglátnád (ugyanakkor a tévesen besorolt és fontos e-mail is).
A leiratkozás lehetősége egy spammernél még trükkös is lehet, visszaigazolod vele hogy a címed él, a levelet megnyitották. Az ilyen fiókok a legértékesebbeket és általában még száz másik helyre is továbbadják hogy még többet kapj. Ugyanez történik ha válaszolni próbálsz vagy panaszt emelni a küldő felé egy válaszlevéllel.
A legnagyobb kockázatot a kétes oldalakra való regisztráció jelenti. Gagyi letöltőoldalak részben ebből élnek, nekem van olyan fiókom amit csak 1 oldalra regisztráltam be és másfél év után sem volt még rajta spam. Míg más oldal ami többfelé van regisztrálva, arra rendszeresen érkezik napi 20-50, ha elborul a küldők agya akkor napi 150 spam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!