Az igaz, hogy a UPC szolgáltatónál ha esik az eső akkor nincs tv?
Hülyeség.
Akkor sincs tv ha nem esik.
Hüüh, akkor kezdjük azzal, hogy milyen megoldásról van szó?
A UPC önmagában csak kábeles szolgáltasokat visz, azt nem zavarhatja meg különösebben az időjárás (maximum komolyabb vihar, villámlás). Viszont a UPC Direct (tányéros tévé) jellegéből adódóan már érzékenyebb - hiszen effektíve nincs közvetlen vonal a végpontra kötve, csak egy műholdvevő. Az összes szolgáltató műholdas tévé csomagjáról ugyanez elmondható (T-Home, Digi, stb.), ez a technológia velejárója, nem a szolgáltatóé. Bár azért hozzátenném, hogy aki nem rest egy kicsit több pénzt beleölni a dologba és lecseréli a gyári LNB-fejt meg a tányért, az azért sokat nyerhet vételi minőségben. De mégegyszer: a vezetékes technológiákat csak nagyon extrém esetben érintheti az időjárás, mondjuk ha fa dőlt a légkábelre, elszállt a villámhárító vagy oxidálódnak a kábelek.
Nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb, ha lenne, akkor nyílván minden szolgáltató a jobbat adná az előfizetőinek. Ráadásul mi azt sem tudhatjuk, hogy nálad milyen csomagok érhetőek el. Ha sok csatornát akarsz olcsón, akkor egyértelműen a műholdas TV a nyerő, azt lehet sok helyre telepíteni, de mint kiderült érzékenyebb az időjárásra, s ha például nálatok nem lehet rálátni a műholdra (épületek, fák takarják), akkor felesleges is róla filózni. Analóg kábeltévébe már senki sem ruház be, pedig az egy normális alternatíva lenne - a digitális igazából középútnak jó. Az IPTV általában kerülendő, ha keményvonalas internethasználat folyik otthon, mert a kettő zavarhatja egymást - kábelen és telefonvonalon a használata egyáltalán nem ajánlott - optikán valamennyivel jobb a helyzet. Maradt még a népszerűbb megoldások közül a földfelszíni, ami egészen megfizethető, de nem fog lenyűgözni a csomagkínálat, ez biztos - ráadásul ő is vezetéknélküli technológia, tehát a vételt itt is számos tényező befolyásolhatja.
Nekem egyébként az a személyes véleményem (amivel az emberek többsége egyébként nem ért eggyet), hogy a digitális vételi technológiák alaposan hazavágták a tévézést - nem mindegy, hány készülék van a lakásban, kell egy rakat STB, de a HD csatornák, ami miatt elvileg elvégzi ezt a beruházást az ember, még sehol nincsennek. Mint írtam, egyén és helyfüggő, hogy kinek mi az ideális szolgáltatás, de én személy szerint keresnék egy jó netszolgáltatót, vennék egy IP telefont, a tévéimet meg kidobnám a kukába - ami érdekel sportközvetítés, film vagy doku, azt beszerzem internetről. Ez is digitális, csak épp úgy valósítom meg, ahogy nekem tetszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!