Mi a módja hogy 2 router egy hálózaton ugyan azt az internetet ossza/szórja meg?
2 routert szeretnék összekötni hogy a régi jelerősítőként/jeltovábbítóként funkcionáljon. Az új ASUS RT-N53 as routert. A régi az egy Asus WL 520G típusú.
Az új router kapja a bejövő WAN jelet a régit vagy vezetékkel vagy vezeték nélkül szeretném rácsatlakoztatni hogy az eredeti jelet továbbítsa kábelen vagy szórja wifin.
Aki tud segíteni lépésről lépésre kérem segítsen miket kell tennem hogy ez működjön.
Még egy + kérdés illetve infó.
A régi routeren manuálisan átállítottam az ip címet így működik az internet kábelen keresztül. Viszont a wifi jelet nem vettem észre hogy erősítené. Ez elképzelhető ???
Az új routert csatlakoztatod a wan ra.
Arra egy másik kábelen keresztül csatlakoztatod a régi routert. De ott nem a wan ba hane megy másik csatlakozóba(mindegy melyik csak ne a wan ba).
A régin kikapcsolod a dhcp-t és kész
Köszönöm a két hozzáoszlást.
Azonban valamit még elronthattam mert sajnos nem működik most sem.
Kikapcsoltam a régi routeren a DHCP szervert (Amit már csak jelerősítőként használnék) És igen megtaláltam ebben a routerben a Bridge módot is. A kérdésem az lenne hogy lehet ez a két beállítás uti egymást ?
Mármint hogy kikapcsoltam a DHCP szervert és közben a Bridge módot viszont bekapcsoltam és hozzá adtam az új router MAC adress címét a listához.
Az érdekes dolog az hogy ha most a régi routerre rácsatlakoztatok egy laptopot KÁBEL segítségével akkor azt írja ki a hogy Csatlakoztatva Van internet elérés.
Azonban amikor egy weboldalt szeretnék elérni akkor nem tölt be semmit.
Még egy észrevétel.
Ha Wifin szeretnék csatlakozni ehhez a régi routerhez akkor most deafult néven szorja a "netet" nyílt hálózatként látja a telefonom. Azonban kapcsolódáskor megakad a dolog ott hogy IP CÍM LEKÉRÉSE...
És csak forog a homokóra csak forog de nem történik semmi.
Ha tudtok akkor kérlek titeket ebben is segítsetek.
Köszönöm !
Lefelejtettem azt hogy az új router ip címe 192.168.100
a régié pedig 192.168.1 nem tudom hogy ez fontos e de gondoltam ezt is megemlítem. :)
Ennyire azért te is értesz angolul, a képek pedig magukért beszélnek:
Köszönöm a segítségedet. Igyekeztem úgy csinálni ahogy a linkelt oldalon van de sajnos nekem Asus routerem van nem pedig LinkSys így a kezelőfelület teljesen más. Nincsenek olyan funkciók mint ami a link mutat. De azért köszönöm hogy próbáltál segíteni. Egyenlőre feladom nekem meghaladta a képességeimet ez az " egyszerű" beállítás.
Próbáltam már az Asust is felhívni de azt mondták ebben nem segítenekl. Kérdem én akkor miért van Support ??? Grrrrr..
NA mindegy egyszer majd biztos rátalálok a megoldásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!