Miért készítenek 23,24 FPS-es torrenteket, amikor a szem elvileg 25 FPS-től lát folyamatosnak egy képet?
Nem 25 fölött lát folyamatos képet, én kb 23-24-nek tanultam, de sehol nem láttam 25-öt (sőt, azt mondják 20 fölött már rendben van).
A némafilmek 16 FPS-sel lettek rögzítve, ezért van az a tipikus gyorsítottfilm-hatásuk.
A 24 több szempontból is előnyös választás volt: a hangosfilmnél ez jó minőségben adta vissza a hangot (nem hadart, nem volt lassított, stb..). A szemnek a 24 FPS bőven jó hogy folyamatos képet lásson. Illetve azért nem 25, mert kényelmesebb osztani a számmal. A fele 12 lesz és nem 12,5. A negyede 6 lesz és nem 6,25, stb... Vágásnál azért előny hogy egész képkockával dolgozol, nem kerekítesz alá-fölé.
Ezen kívül ez egy régi filmes standard ahol a szalagnak adott képkocka-mennyisége, hossza van, ebből pedig adódik a mérete és a súlya is. Minden másodpercre +1 képkocka egy filmnél már számítana (+3600 egy órás anyagnál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!