Miért lassul be a net az egyik szobában?
Figyelt kérdés
Hülyén hangzik, de abba a szobába ahol a router van, ott be szokott lassulni a net. Átmegyek egy másik szobába ott pedig semmi baja. Van köze a routerhez?2014. dec. 28. 16:30
11/24 A kérdező kommentje:
Cisco epc 3208 van ráírva. Linksy az nincs :O
2014. dec. 28. 17:27
12/24 anonim válasza:
Ja hát miért nem ezzel kezdted. Azt hittem külön Linksy routered van a modem mellé, nem pedig egy modem+router kombó. Ráadásul gondolom, legalább is merem feltételezni, hogy UPC-s vagy, mert azoknál egy modem+router-nél se használható normálisan a Wifi, bár néha a T-home-nál is panasz van az EPC 3925-ös routerekre, de az mellékes.
13/24 A kérdező kommentje:
Végülis ahogy kiraktam, közbe rájöttem, hogy amit routernek mondtam, az a modem, és van külön router, az pedig tp-linkes. Most kiköltöztettem őket, aztán várom a csodát :D
2014. dec. 28. 17:49
14/24 anonim válasza:
Nade végül is melyiket használod? :D Mert a Cisco-s modem is tartalmaz Wifi funkciót, illetve a TP-Linkes is, hacsak nem egy sima mezei, vagy épp egy VPN router, ami nem tartalmaz Wifi-t. Ha meg a TP-Link-es az és szar, akkor egy FW frissítést megérdemelne, bár az attól függ, hogy az milyen típusú, mert nem írtad le :)
15/24 A kérdező kommentje:
wr740n a tp link. Innentől bonyolódik a dolog ahogy leírtad :D inkább magamat költöztetem át a nappaliba :P azért köszi a segítséget :)
2014. dec. 28. 17:57
16/24 anonim válasza:
Vicces, de nekem is pont ilyen van és megvétel után kicsit instabilnak tűnt, ezért elvégeztem rajta egy FW frissítést és azóta semmi baja sincs, bár igaz, hogy nálam állandóan használva van.
17/24 A kérdező kommentje:
És azt hogy lehet megcsinálni? :O
2014. dec. 28. 18:06
18/24 anonim válasza:
Felmész a TP-Link oldalára és ott megkeresed a routered a downloads-nál:
Itt kiválasztod a routered hardver verzióját és letöltöd hozzá a legújabb firmware-t. A routered hardver verzióját (v1, v2, v4.3 stb) a router alján lévő címkén találod, fontos hogy véletlenül se másikat válasz ki, különben elronthatod!
Ha megvan és letöltötted, akkor egy zip/rar file van ott, ahova letöltötted és azt ha kicsomagolod, akkor van benne egy bin file.
Na ha ez megvan, akkor a böngésződbe beírod a tplinklogin.net címet, vagy a 192.168.0.1 egyes esetekben 192.168.1.1-es címet és ott a jelszóbekérő ablakon beírod az admin - admin nevet és jelszót.
Azután elnavigálsz a következő helyre, betallózod a letöltött bin file-t és Upgrade.
20/24 A kérdező kommentje:
Köszi elég érthető. Hamarosan nekilátok :)
2014. dec. 28. 18:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!