Mit tudtok arról, hogy Németországban lehet vagy nem lehet torrenten letölteni? Én azt hallottam, hogy megbüntetik az illetőt!
Elmondom részletesen, hogyan büntetik ezt Németországban, és hogyan lehet kicselezni.
Németországban ügyvédi irodák foglalkoznak azzal, hogy szerződnek a filmforgalmazókkal, majd ezután elkezdenek torrentezőkre vadászni. (Tehát nem a hatóság üldözi a torrentezőket, hanem élelmes ügyvédi irodák.)
Azt csinálják, hogy ők is elkezdenek letölteni sikerfilmeket (nekik nyilván szabad, mivel szerződésük van a forgalmazóval), és ugye a torrent kliensben látszik a többi csatlakozó peer IP-címe. Ezeket a címeket szépen kimámsolják, és beviszik a bíróságra, ahol kikérik a hozzájuk tartozó előfizetőket. A bíróság a szolgáltatókon keresztül megállapítja az előfizetőket, és kiadja az irodának.
Ezután az ügyvédi iroda ír mindegyiknek egy dörgedelmes, fenyegető hangú levelet, amiben azt a trükköt alkalmazzák, hogy először is írd alá a beismerő vallomást, hogy elkövetted, akkor megúszod pár tíz-százezer forinttal, különben nagyobb összegre fognak perelni. Ha aláírtad, onnan már könnyű a dolguk. Ha nem írtad alá, akkor fogadhatsz ügyvédet és védekezhetsz.
Dea legjobb megoldás megelőzni ezt az egészet, nagyon egyszerű módon: proxy szerveren keresztül kell torrentelni. A proxi ugyanis elrejti a valódi IP-det. Én Németországban mindig csak proxin keresztül netezek.
Van egy csomó proxy szolgáltató, rákeresel a neten, előfizetsz, és mehet a torrent.
Még egy bónusz tipp: a proxinál a kill switchet mindig aktiváld, hogy proxy nélkül véletlenül se csatlakozzon a torrent kliens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!