Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Németországban élek, és csak...

Németországban élek, és csak most tudtam meg, hogy itt tilos a torrentezés (? )

Figyelt kérdés
Otthoni wifink van. A joutube dovnloader-rel letöltöttem néhány youtubos videót, illetve átkonvertáltam zenére. A movie.cc-n is megnéztem egyszer egy filmet, de nem töltöttem le. Most akkor mire számítsunk? 800€ bírság? (szándékosan írtam el a neveket, mert másként nem engedik kiírni a kérdést)

2014. nov. 27. 21:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy a torrentezést kb. lehetetlen tiltani.

1) Vannak olyan programok, amik szabadon elérhetők és nem központosítva tárolnak, hanem torrent alapon megosztva. Szóval egy ingyenes dolgot torrentezés miatt büntetni több mint baromság.

2) Vannak a japán rajongók németországban is, és persze az animéket csak is kizárólag torrenten lehet letölteni a legrissebbeket.

3) Hát a rendőrség vissza követi mindenkinek a torrentezési cuccait akkor kap tőlem egy nagy tapsot...

Szerintem a torrent tiltása kb. annyira hatásos mint megtiltani a dohányzást... Lehetetlen...

2014. nov. 27. 21:46
 2/7 T/Z ***** válasza:

Az nem illegális Németországban sem, h a jutubról töltesz le.

A moviecc-t blokkolniuk kellene, de mivel nincs blokkolva, online nézhetsz rajta filmet.

#1:

Légyszíves frissítsd az ismereteid a Németországgal kapcsolatos szerzői jogvédő rendelkezésekkel kapcsolatban.

Nálunk a torrent (letöltés) szabad, és ha pl. egy más ügy miatt tartott házkutatás alkalmával a szgépeden észreveszik, h torrentezel, nem indul ez miatt eljárás ellened.

Németországban ezzel szemben ha "rajtakapnak", akkor eljárás indulhat a torrentező ellen.

De ott sem ellenőrzik az internetezőket.

Viszont vannak arra szakosodott ügyvédi irodák, akik abból élnek, h regisztrálnak torrent, ill. egyéb letöltő közösségekbe, és email címeket, nickeket, egyéb azonosításra alkalmas adatokat gyűjtenek, amiket átadnak az erre hivatott "bűnüldöző" szerveknek, akik majd lefolytatnak egy eljárást, aminek során elképzelhető, h a megszerzett adatok tulajdonosát előállítják a szerzői jogok megsértése miatt.

Hogy ez utóbbira mekkora az esély, azt be kell látnunk, elég kicsi, ahogy te is írtad.

Ettől függetlenül ott nem szabad letölteni.

2014. nov. 27. 22:24
 3/7 anonim ***** válasza:

"Nálunk a torrent (letöltés) szabad"

Ezzel csak az a gond, hogy a torrentezés nem csupán letöltést, hanem azonnali megosztást (feltöltést) is jelent.

Az pedig illegális.

Egyelőre nálunk nem foglalkoznak vele (a kis halakkal...), de ki tudja mit hoz a holnap?.

2014. nov. 27. 23:12
 4/7 T/Z ***** válasza:
Ez így van, de ahogy említetted is, ezzel nem foglalkozik senki; és amíg az adathordozók árába be van építve a kompenzációs díj, addig nem is fognak vele foglalkozni.
2014. nov. 27. 23:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Hol van itt a torrent?
2014. nov. 28. 15:25
 6/7 T/Z ***** válasza:

Jogos. (like)

Ezzel kellett volna kezdeni nekem is amit írtam.

A kérdező nem torrentezett.

2014. nov. 28. 16:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Tehát, akkor nyugodtan használhatom a joutube dovnloadert, meg a movie.cc-t is?
2014. nov. 28. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!