Honda János kérdése:
Hogy kell bekötni a routert?
Figyelt kérdés
Btel-netünk volt de tulajdonost váltottak, és meg kellett változtatni a felhasználónevet! Ezt meg is tettük, de még mindig nem volt internet. Felhívtuk őket, és kérdezte a csávó, hogy van-e router? Mondom: Igen van! Erre ő: akkor azt ki kell iktatni. Na itt "összevissza dugdostam" (próbáltam oda ahová ő mondta :D) a kábeleket. Meg is csináltam, van internet, csak wifi nincs... Ezt, hogy tudnám megoldani, hová kell dugni a router kábelét hogy legyen wifi? Remélem azért érthető voltam :D Köszi előre is! :)2014. dec. 17. 18:33
1/23 totolala válasza:
Hogy van bekötve a routered?
Megy direkt kábel a gépbe, vagy a router szabadon van?
2/23 A kérdező kommentje:
a router szabadon van, és a modem kábele van bedugva a gépbe
2014. dec. 17. 18:38
4/23 anonim válasza:
János :)
ugyanúgy kell bekötni a routert , mint ahogy előtte az előző tulajdonossal és előző nettel volt használva és bekötve :)
A routert nem is kellett volna ki iktatni, csak a routerben kellett volna átírni a felhasználónevet és a jelszót :)
5/23 anonim válasza:
Szerintem a router-t vissza kellett volna kötni úgy ahogy van, és abba kellett volna megváltoztatni a felhasználónevet meg a jelszót, amit az internetkapcsolathoz kaptál.
6/23 A kérdező kommentje:
értem köszönöm a válaszokat, megpróbálom :)
2014. dec. 17. 18:42
7/23 A kérdező kommentje:
egy kis segítség még jól jönne :) tehát a routernek van egy szürke kábele, a modemnek meg egy kék kábele. a modem hátuljában 1 csatlakoztatási hely van (sárga keret) a router hátuljában pedig 5 csatlakoztatási hely van amiből egynek kék kerete van WAN felírattal meg 4 hely sárga kerettel. Ja és a gép hátuljában is egy hely van :D Mit hová kössek? :D Köszi előre is :)
2014. dec. 17. 19:07
8/23 anonim válasza:
Nos ha a kábelek normál bekötésüek(patch), akkor mindegy milyen a színe.
A modemnek azt az egyetlen RJ45-ös portját (sárga) össze kell kötnöd a routered WAN (jelen esetben kék) portjával. A számítógépedet meg összekötöd a router LAN portja közül az egyikkel, amelyik szimpatikus, egyébként az 1. szokták használni erre a célra.
9/23 A kérdező kommentje:
Húúhh meg is próbálom köszönöm szépen :)
2014. dec. 17. 19:11
10/23 anonim válasza:
Nincs mit. De ugye tudod, hogy addig nem lesz internet, amíg a routered kezelőfelületén meg nem adod a csatlakozáshoz szükséges adatokat? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!