Miért nem osztható meg az internetelérés két gép között?
Figyelt kérdés
Egy snassz switch segítségével simán ment eddig mindkét gépen, egy ideje viszont egyidejűleg csak az egyik gépen van internetkapcsolat. Mi lehet az oka?2014. dec. 12. 20:38
11/12 A kérdező kommentje:
"Az amúgy biztos, hogy switch és nem pedig router?"
Igen, ez biztos, és a modem is csak modem.
A másik gép kapcsolati adatai: [link]
Az nem lehet, hogy a szolgáltatónál változott valami?
2014. dec. 18. 19:05
12/12 anonim válasza:
Hát ha eddig működött, akkor biztos náluk változott valami, de ugye nekem eleve az a gyanús, hogy a szolgáltatótól switch-en keresztül tudtál kapni 2 db IP címet, ugyanis a legtöbb felhasználó csak 1 db-ot kap a szolgáltatóknál, ezért vesznek router-t, mert az megkapja azt az egyet és több "saját" IP-t oszt ki az adott hálózaton belül. Egyébként nem tudom így eldönteni cím alapján, hogy milyen szolgáltatód van (T-Home-ot és UPC-t kilőttem, hacsak nem felvásárolt cégről van szó), de gondolom valami kábel (coax), vagy optikai modemed van. A lényeg az, hogy ha eddig volt, akkor náluk van a balhé, mert már csak 1 db címet kapsz 2 helyett, tehát velük kell konzultálnod. Vagy adnak majd megint egy másik IP címet, vagy azt mondják, hogy vegyél egy routert a modem mögé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!