Miért nem osztható meg az internetelérés két gép között?
Bocs, de ezen a területen nem mozgok túl otthonosan, szóval:
1. a switch rendben, ez biztos
2. "lehet hogy az elsőnek bekapcsolt gép elveszi és le van korlátozva az IP kiosztás" ez lehetséges, bár a szolgáltató nem mondott ilyesmit.
"megnézném azt a switch-et, illetve hogy a később bekapcsolt számítógép kap-e IP címét a DHCP szervertől" Ezt hol tudom megnézni konkrétan?
Figyelj, én se mozogtam túl otthonosan, aztán valahogy csak belerázódtam :)
1. Hát ha jó, akkor oké, de valami biztos nem jó.
2. Ugye ha nem modemről kapod az IP-d, hanem utána van egy router, ami szinte biztos (modem után switch-et kötni ugye nem lehet, bár találkoztam már olyannal hogy lehet), akkor a router oszt neked 192.168.1.100, 101 stb IP-ket, vagy éppen olyat, ami be van neked állítva az otthoni LAN-ra, persze természetesen a router-ed megkapja a szolgáltatótól kapott 1 db IP címet, mert ugye ha csak nem valami üzleti ügyfél vagy, akkor 1 db címet kapsz tőlük 1 eszközre, legyen az gép, router, stb.
Persze tényleg jó lenne megnézni, hogy milyen IP címet kap az a gép.
"Ezt hol tudom megnézni konkrétan?" - Milyen rendszered van? Mert egyébként Win7-nél így, a hálózati központban:
Windows 8, Vista esetén szinte ugyan így, de XP-nél is nagyjából így van, de ha beírod parancssorba, hogy "ipconfig /all" akkor ott is megnézheted:
Már csak azért is fontos, mert amelyik gép nem kap címet, vagy egy APIPA címet generál magának, az nem fog netet kapni, persze csak akkor, ha ez a probléma áll fent, de ugye ezt kellene kideríteni.
Köszönöm a választ, nos, de igen a switch közvetlenül a modemhez van csatlakoztatva, s ehhez a PC és a laptop. Eddig gond nélkül működött, ezért nem variáltam.
Megnéztem a kapcsolat adatait azon a gépen, amelyiken jelenleg nincs kapcsolat:
Úgy tűnik, hogy nem kap IP-címet. További ötlet?
És amelyik gép kap címet, az milyen címet kap?
Meg ugye ez a modem és switch-es dolog inkább akkor működhet, hogy a modem amiről beszélünk, az modem+router, bár akkor nem kéne külön switch. Az amúgy biztos, hogy switch és nem pedig router?
Mert ha switch, akkor szerezz elé egy routert, ha a szolgáltató csak 1 címet ad, vagy pedig próbálj manuálisan megadni egy érvényes címet.
Amúgy van címe, csak az a 169-es APIPA cím, ami ugye nem jó internetelérés szempontjából.
Meg ha eddig kapott és a másik is, akkor ugyan úgy működnie kellene a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!