Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudom lekodolni a wifim...

Hogy tudom lekodolni a wifim ha több felhasználó van?

Figyelt kérdés
Inviteles vagyok 10 megás net és sokszor érzem mintha "lopnák" Van ugye a routerem neve legyen Internet 1 és azon van kod nincs is vele baj. Párom otthonrol hozott egy laptopot amit használtan kapott ami wifis nah azt elinditottuk és azon egy másik név volt, nyilván akié volta gép előzőleg. legyen a neve Internet 2. A kérdés a következő ez ugyan ugy ott van gépemnél ugyan úgy ott van mobilomon mikor benyomom wifit ez az Internet 2 de nincs lekodolva nem tudom hogy kell és erre nyilván más is rá tud csatlakozni ha akar. Tömbházba lakom tehát elképzelhető.A párom lapija már rég rossz és nem csak az internet 1 az enyim ami gyári be lett kötve ha nem a másik is ott van az internet 2 amiről ugyanugy lehet netezni de ezt nem lehet lekódólni az én routerem beálításaiba hisz ott sincs .Erre ha valaki tud megoldást kérem ossza meg hálás lennék tanácstalan vagyok köszönöm
2014. dec. 10. 20:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Téged szivat a szomszéd! A wifi hálózat nevének (SSID) semmi köze nincs a gép nevéhez! Azt a wifirouter beállításakor bármire beállíthatod! (Az én szomszédomban van pl. "Másik Hálózat" nevű wifi.)

KISÉRLET:

1. Kapcsold ki a SAJÁT routeredet, és csatlakozz rá az Internet2-re!

2. Nyiss egy parancs sort. (Van a Startmenüben.)

3. Gépeld be a következőket: Ipconfig /all

Enter után kapsz egy listát.

Állomásnév: A TE számítógéped neve.

Alapértelmezett átjáró: 192.168.X.X (Ez kell!!!)

4. Ha ezt az IP-t begépeled a böngészőbe, megnyitja azt

a routert, amihez éppen csatlakozol.

Itt két eset történhet:

A. Nem olyan a beállító képernyő, mint a TE Zyxeled.

100% hogy valamelyik szomszéd! Probléma megoldva.

B. A beállító képernyő pont olyan, mint a TE Zyxel routeredé. Próbálj meg belépni a TE router jelszóddal! (Ami nem a wifi jelszó!!!) Ha nem sikerül, akkor megint csak idegen routerhez csatlakoztál. Kipróbálhatod a Zyxel gyári jelszavát is, ami user/user. (De ugye ha ez nem jó a TE zyxeledhez, akkor ez idegen router.) De ha továbbra is gyanús a dolog, akkor hasonlítsd össze a "Device Information" ablak tartalmát a TE routeredével. (Főleg a MAC Address a lényeg!)

DE PERSZE A TE ROUTERED NEM LEHET, MERT VÉGIG KI VOLT KAPCSOLVA!

Az eredményeket meg megírhatnád, mert már nagyon érdekelne engem is! :)

2014. dec. 12. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!