Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudom lekodolni a wifim...

Hogy tudom lekodolni a wifim ha több felhasználó van?

Figyelt kérdés
Inviteles vagyok 10 megás net és sokszor érzem mintha "lopnák" Van ugye a routerem neve legyen Internet 1 és azon van kod nincs is vele baj. Párom otthonrol hozott egy laptopot amit használtan kapott ami wifis nah azt elinditottuk és azon egy másik név volt, nyilván akié volta gép előzőleg. legyen a neve Internet 2. A kérdés a következő ez ugyan ugy ott van gépemnél ugyan úgy ott van mobilomon mikor benyomom wifit ez az Internet 2 de nincs lekodolva nem tudom hogy kell és erre nyilván más is rá tud csatlakozni ha akar. Tömbházba lakom tehát elképzelhető.A párom lapija már rég rossz és nem csak az internet 1 az enyim ami gyári be lett kötve ha nem a másik is ott van az internet 2 amiről ugyanugy lehet netezni de ezt nem lehet lekódólni az én routerem beálításaiba hisz ott sincs .Erre ha valaki tud megoldást kérem ossza meg hálás lennék tanácstalan vagyok köszönöm
2014. dec. 10. 20:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én nem értem.

Van otthon egy routered, ami oszt wifit, ez oké.

Majd a hozott laptoppal megjelent a házban egy másik wifi? Ami a laptop kikapcsolásával sem szűnik meg?

2014. dec. 10. 21:03
 2/11 A kérdező kommentje:
igen egymásik név + az enyim is ottvan és arra is rá lehet csatlakozni de én ehez nem értek hogy ami nem gyári hogy lehet lejelszavazni a másikat
2014. dec. 10. 21:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem az a szomszédé.
2014. dec. 10. 21:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem megvan a 3 szomszéd enyimen kivül ugye ha van egy géped látod windowsba jobboldalt mi a neve na már most mikor benyomtuk lapiját elöször akkor találkoztam azzal a névvel előszőr ott a ö gépén az volta gép neve is ami a hálozat
2014. dec. 10. 21:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Elég nehezen érthető, amit írsz!

Ahogy én ki tudtam hámozni:

A SAJÁT routered ad wifi jelet, Internet1 néven - jelszóval.

A számítógépeken az elérhető hálózatok listájában látszik egy Internet2, amin nincs jelszó.

Ha így van akkor nem tőled lopják a netet, hanem TE tudod lopni másét! Kapcsold ki a SAJÁT routered, és úgy nézd meg hogy látod-e az internet2-t!

Amúgy a routerben be lehet állítani, hogy melyik gépek csatlakozhassanak, és ki is lehet zárni gépeket. Ehhez a router beállításai között kell valami ilyesmit keresni hogy "DHCP client list". Ezek a gépek csatlakoznak éppen a routerhez. Az "Acces Control"-ban pedig a gépek MAC címe alapján engedélyezhetsz, és tilthatsz ki gépeket.

Ez persze függ a routertől, ezért ha ilyent szeretnél, akkor írd meg a routered típusát!

2014. dec. 10. 21:32
 6/11 A kérdező kommentje:
ZyXEL2451pwe P-660HN-T3A inviteles
2014. dec. 10. 22:25
 7/11 A kérdező kommentje:

pontosan jol irod és érted!

am ha kinyomom routerem még ott van igy hát azt irnád hogy másé

de akkor hogy lehetett ez a neve a párom laptopjának? mit amit még mindig ott látok?

2014. dec. 10. 22:38
 8/11 anonim ***** válasza:
[link] De a wifi kódolásról semmit sem ír. Nem ismerem ezt a modemet Az biztos, , de megprobálok segíteni. hogy a [link] ip-t kell megnyitnod az ˙(user adatokat kéri rá van írva a router címkére) gondolom network menü aztán wireless. De inkább küldj képeket a menüjéről.
2014. dec. 11. 13:59
 9/11 anonim ***** válasza:

Akkor mi történik ha a párod laptopja van kikapcsolva? Akkor eltűnik az internet2?

Ha nem, akkor az internet2 valamelyik szomszéd lesz.

Ha eltűnik, akkor a párod gépén van valami gond. Hallottam (bár én még nem láttam!) olyan programról, amivel AccesPoint-ot lehet csinálni a laptop wifiből...

2014. dec. 12. 17:36
 10/11 A kérdező kommentje:
ki van kapcsolva lapija mivel rossz ! De szomszédé azért nem lehet mert aza neve a párom gépének ,ö kapta ezt a gépet és a wifi hálozat neve megegyezik a laptopja nevével mármint számitógép név amit ad neki valaki aki windowsot tesz rá
2014. dec. 12. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!