500/100 Mbps internetem van. Tegnap kötötték be. A feltöltési sebesség nagyon jó 100 Mbps. A letöltés viszont csak 300. Az UTP (CAT5E) kábel közvetlenül a Gigabites, de régi Tenda hálózati kártyába megy (semmi router). Mi lehet a gond?
Azért kellett a Tendát a Gigabyte GA-MA770-UD3 v2. 0 PCI-E csatlalakozójába tennem mert az alaplapi LAN csak 10/100-as. (Többi ide tartozó hardver:Samsung EVO SSD, AMD Phenom X4) A Tenda elég régi gyártású és talán gagyi is. Nagy nehezen vadásztam le hozzá drivert is.
Esetleg maga az alaplap az ami "bekevar"? A szolgáltató "sara" lehet? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához szeretném kérni a segítségeteket!
Megnéztem:
Garantált letöltési sebesség 200 Mbit/s
Garantált feltöltési sebesség 50 Mbit/s
Köszönöm szépen az eddigi válaszaitokat!
Szóval, akkor a szolgáltatónál lehet a kutya elásva?
"Szóval, akkor a szolgáltatónál lehet a kutya elásva?"
Nem biztos.
Ahogy #3-as is írja. A kábel sem biztos, hogy tökéletes.
De a régi hálókártya is gond lehet szerintem, te is gyanakszol rá.
Az lenne a legjobb, ha ki tudnád próbálni egy másik számítógéppel vagy akár hálókártyával.
Jó ötlet kipróbálom.Persze ez a 300/100 is csúcs szuper nekem, de azért nagyon érdekel a probléma oka.
Köszi szépen neked is!
Gigabites ethernet port van az alaplapodon, telepítsél hozzá frissebb drivert, a letöltések között az Illesztőprogramok alatt található Realtek LAN Driver-t telepítsed
Köszönöm minden hozzászólónak, a sok segítséget!
Próbálkozom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!