Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hálózat van internet nincs mi...

Hálózat van internet nincs mi a gond? Többi lent!

Figyelt kérdés

Windows 8 config erős vasról van szó nem saját mert sajáton kizárólagosan csak linux-ot használok.

A történet annyi lenne,hogy a gépen otthon tökéletesen fut a wifi kapcsolat de egy másik helyen már gond van csatlakozik elfogadja a jelszót látszólag internetkapcsolat is van mert a google bejön de akármit ezenkívül begépelek semmi. Csak forog a kerék :) Internetkapcolatok között megnéztem egyik helyen internetelérést mutat másik helyen ninc kapcsolat. Letiltottam az adaptert aztán újra engedélyeztem de azután is ugyan ez próbáltam mobilnetet osztani hátha de semmi ott is gond van. Nem tölti be az oldalakat pedig csonton fogja a wifit. Valaki tud rá orvosságot vagy valami személyes tapasztalat?

2014. nov. 27. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:

A google sokszor chache-elve van, főleg ha Chrome-ot használsz,ergo ha nincs internetkapcsolat a google kezdőablaka akkor is betöltődik.

Routert újra lehet indítani, a gépről ipconfig /all al megnézni, hogy van e normális ip cím kiosztás, illetve a gatewayt beállította-e rendesen, esetleg a nem használt helyi kapcsolatot le lehet tiltani stb. stb.

2014. nov. 27. 14:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Ifconfig parancsal probálkoztam netstattal is megnéztem miket kapok eredményül de látszólag minden rendbe sőt elvileg internetkapcsolatom is van. Csak a chrome nem akarja ezt belátni. Hálózati kapcsolatok között viszont nem találom a vezeték nélküli kapcsolatok kezelését pedig másik laposon ugyan az a rendszeren van. Létezne,hogy valami történt a wifi kártya illesztőjével?
2014. nov. 27. 14:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor a jó öreg command line-os ping először. Jön válasz a google.com-ra vagy más biztosan működő weboldalra?
2014. nov. 27. 14:53
 4/8 A kérdező kommentje:
nem jön csomag semmire.
2014. nov. 27. 15:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor nincs internetelérésed.
2014. nov. 27. 15:11
 6/8 A kérdező kommentje:

Ezzel tisztába voltam én is :) csak az okát szeretném megtalálni pedig minden adott. Gondolkozom leszedem a illesztőprogiját és kap egy újat. Hátha. Vagy usb wifivel megnézem mi a helyzet.

Ha valakinek valami eszébe jut írjon a "rakd újra" válasz nem kell:D

2014. nov. 27. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem voltál tisztában mert azt írtad, elvileg van internetkapcsolatod. Szóval elvileg sincs.

Routeren lehet esetleg még körbenézni, hogy nincs e letiltva más eszközök csatlakozása.

2014. nov. 27. 15:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Rosszúl fogalmaztam. A jel erősség megfelelő internet kapcsolatnak kellene lenni. Ha nincs wifi akkor oda rak egy felkiáltó jelet,hogy korlátozott kapcsolat de itt minden szuper. Routert is reseteltem már többször beállításokat átnéztem. De csak ennél az egy pontnál csinálja ezt a lakásban 15km-rel arrébb már szépen megy automatikusan csatlakozik nincs gond.
2014. nov. 27. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!