DIGI-netnél hogy jön ki az, hogy 50 megás netet ajánl 2000-valahányszáz forintért havonta, amikor a többi szolgáltató pl. externet ennyiért 1-2 megásat? Hol van ebben a turpisság?
Netet szeretnék bekötni az új lakásunkba, nem kell vonalas telefon és TV, csak a net. Az internetet.hu nevű összehasonlító oldalon az jön ki, hogy a legolcsóbb az externet nevű 2300-ért talán 1 megás, aztán meg a digi net 2600-ért 50 megás, aztán megint valami externet 3400-ért 5 megás.
Hogy lehet, hogy a digi ilyen olcsón ilyen gyors netet szolgáltat? Ha csak a netet kérjük és TV-t, telefont nem, akkor is ennyibe kerül?
Ennek az az oka, hogy más a technológia. Amit az externet ajánl valószínűleg ADSL. Lassú és többnyire drága, viszont a legtöbb településen elérhető.
A DIGI csak városokban és azon belül is csak társasházakban. Miért? Mert egy vezetéket kihúzott is kis távolságon belül több tíz vagy száz előfizetőre tehet szert. Kis befektetés és ha olcsón adja akkor sok új ügyfél.
"A DIGI csak városokban és azon belül is csak társasházakban."
Ez a társasáházas része szerintem már csak legenda.
Nálunk is pár éve bekábelezték az egész várost (optikai kábellel, a villanyoszlopokon van). Egyébként kisvárosban lakom, igaz, Bp. mellett közvetlenül. (Bár a szomszédos budapesti kerületben szerintem nem sozlgáltatnak, szóval mindegy.) És nem társasházban lakom, hanem kertesházban. Az egész városban szerintem 10-20% alatt lehet a társasházak (nem csak panel) aránya.
Kérdező:
HA ELÉRHETŐ nálatok a Digi kábelnet szolgáltatása, akkor szerintem azt válaszd. Nekem is eddig az ő szolgáltatásuk vált be a legjobban az eddigiek közül.
Az olcsóságról a véleményem:
Szerintem azért ennyivel olcsóbb, mert valószínűleg sokkal olcsóbban lehet szolgáltatni optikai kábelen, mint egyéb módon. A telefonkábelesről (valószínűleg az externet is ilyen) meg inkább ne is beszéljünk...
Az elérhetőséget pedig pl. úgy is ellenőrizheted, hogy a Digi honlapján megnézed a megrendelés lehetőséget. (Online meg lehet rendelni a szolgáltatást.) Először meg kell adni a címet, aztán kiadja az elérhető szolgáltatásokat. Aztán vagy itt, vagy más módon megrendelheted.
(Ha nem tudod megadni a címed, mert nem szerepel az utca vagy a település a listában, akkor valószínűleg nem szolgáltatnak ott. De még így is megpróbálhatod felhívni az ügyfélszolgálatukat.)
#7 Ez a legenda területfüggő. :) Idővel talán mindenhova eljut a szolgáltatásuk.
Egyébként én 4 emeletes házban lakom és nincs digi. (zuglóban!) 30 méterre lévő 10 emeletesben pedig van! De lehet az is az oka, hogy itt sok a nyugdíjas.
Amúgy a UPC sem rossz (azt használom helyette) és mostanában már megbízható az is. [link] (mindez wifin, routeren keresztül. 60/6-os csomag van előfizetve.)
Igen, Bp-n elég durva különbségek vannak. Én is csak nézek "néha"...
És jó hallani, hogy a UPC jobb lett. (Nekem velük sem volt túl jó a tapasztalatom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!