Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Létezik olyan program, ami...

Létezik olyan program, ami figyel nekem egy weboldalt, hogy frissült-e, és ha frissült, akkor küld egy értesítést?

Figyelt kérdés
Esetleg olyan is érdekelne, ami figyel egy linkre feltöltött pdf-et.

2014. nov. 8. 16:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Ilyet te is készíthetsz. Bash/batch scriptet írsz, ami letölti az adott PDF-et, készít belőle egy hash-t, mondjuk MD5-öt és ha az változott a tárolt verzióhoz képest, akkor küld egy e-mailt. (Mondjuk ez utóbbit nem tudom, hogy batchben megoldható-e).
2014. nov. 8. 16:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyok ilyen szinten jó az informatikában, hogy ezt meg tudjam írni, de azért köszi :D
2014. nov. 8. 17:13
 3/5 Reiber Péter ***** válasza:

Tessék, egy weblap változás figyelő:

[link]

Azt tudd, hogy ez robottevékenység, amig csak egy lapot frissitgetsz egésznap, hogy változott-e azt jól tűrik a rendszerek, csomó portál eleve ilyen, nyitva tartod és frissül, híroldalak, stb.

De, ha elkezdessz egy nagyobb pdf-et napi 50x lehuzni, ott előbbutóbb felkeltheted a figyelmet és ellenlépéseket tehetnek.

Ha a pdf extrém nagy, az nálad is komoly forgalmat generálhat, és bár az internetszolgáltatók többsége korlátlan csomagról beszél, valójában bizonyos forgalom felett szoktak pampogni meg korlátozni meg stb.

2014. nov. 15. 22:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nekem főleg egyetemi eredmények figyeléséhez kell, szóval a korlátozás veszélye úgy érzem engem nem fenyeget! :)
2014. nov. 16. 00:51
 5/5 várady márk válasza:
Check&Get - pc re
2019. aug. 15. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!