Szerintetek szabad ilyet csinálni hirdetési portálokon?
Szabad olyat csinálni, hogy két hirdetési oldalon ugyanazt a hirdetést kiírom?
Pl.: van egy digitális multiméterem, amit el szeretnék adni, azt szabad esetleg hirdetésben kitennem az OLX-en és a Hardveraprod-on, vagy mindenképpen egyszerre csak egy oldalon írhatom ki ugyanazt a cikket eladásra?
Oké.
Illetve azt megkérdezném e mellett, szerintetek átlagban, a vevő bizalmát rontja, ha ugyanazt a hirdetést kettő oldalon is megtalálja, vagy ebből a szempontból sem számít a dolog?
#2 vagyok
Szerintem nem. A TV reklámok sem csak 1-1 adón mennek.
Nincs ezzel semmi gáz. Miért kellene valakit azért megkövezni, mert feladott egy hirdetést a Pesti apróban, emellett szórólapokon hirdeti az eladó termékét és mellé még kiabál is, hogy biztos legyen a hatás?
A licitálós oldalaknál lehet probléma ebből, ha valaki megveszi a terméket, aztán meg közlöd vele, hogy már eladtad.
"és mellé még kiabál is, hogy biztos legyen a hatás"
Mondjuk én az ilyen "kiabálós", hatásvadász hirdetőket már nem szeretném, és szerintem átlagban más sem. Ahogy szerintem a harsogó reklámoknál is a többségnél felmegy a pumpa.
De itt ebben az esetben és szerintem nem teljesen erről van szó:
Én azért gondoltam az OLX-re és a HardverApró-ra is kitenni a cuccot, mert mint a kettőnél eléggé forgalmas a műszaki szekció, és gondoltam, hátha pont olyan venné meg, keres ilyet, aki mondjuk csak a HardverApró-t nézi (v. csak abban bízik meg), és így nem jut el hozzá az OLX-es hirdetés.
Én attól a bizonyos "kiabálástól" azért tartózkodnék, de így akár úgyis szólhatna az utóbbi kérdésem, hogy "tűrhető marketing" e az, hogy több, szóba jöhető helyen is hirdetem a dolgot.
és ha más is hirdeti ugyanazt?
lelövöd hogy ne legyen kétszer hirdetve? vagy mi?
"és ha más is hirdeti ugyanazt?
lelövöd hogy ne legyen kétszer hirdetve? vagy mi?"
Ezt most nem értem, hogy hogy jön ide?!?
Más ember hirdetése engem nem érdekel, akkor sem, ha ugyanazt a cikket hirdeti. Ha ő adja el először, akkor ez van, akkor neki volt szerencséje.
Vagy nem erre gondoltál?
"Azt nem értem, hogy ha máshol is hirdeted, honnan fogja tudni a vevő, hogy az ugyanaz a hirdető?"
Hát, izé..... talán azért, mert van egy minimális intelligenciája - gondolom én -, amivel felismeri, hogy hát igen, meglepően sok a hasonlóság...
Szerintem simán felismerni az ilyet. Kb. mint ahogy felismerni azokat, akik dolgozatnál egymásról másolnak.
Persze, mondhatom, hogy átfogalmazom a hirdetést, de hát ez hirdetésnél pont még inkább meg van kötve : ugyanaz a cikk, ugyanúgy néz ki, ugyanazok a feltételek, ugyanott és ugyanakkor vagyok elérhető...
Nah, mindegy, végülis nem olyan fontos ez a dolog. Egyébként is sokszor pórul járnak az emberek ilyen helyeken (legyen szó kínálatról, vagy keresetről), ha tisztességesek próbálnak lenni. Tapasztalat. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!