Mi az a RaUniDeb? (Nyitott wifi, kismillió helyen láttam, de mi ez tulajdonéppen)?
Már jópár helyen láttam a nyitott wifik között feljönni azt, hogy RaUniDeb, de nem lehet csatlakozni.
Valami egyetemi hálózatnak tippelném, nem tudja valaki, hogy mi ez és mi kell a használatához?
Van még pár ilyen kezdetű (RaUniDeb0, stb.). Mik lehetnek ezek?
Szia!
Az így elnevezett Wi-Fi SSID-k a Debreceni Egyetem különböző campusain voltak elérhetőek mint egyetemi hálózat egy-egy hotspotja.
Jómagam az Ótemető utca végén is láttam ilyet (RaUniDeb_5E) ami az MK (Műszaki kar) melletti 10 emeletes Borsos József Kollégium tetejéről szórt.
Elérése (legjobb tudomásom szerint) eleinte csak a karnak és a tanároknak volt (MAC szűréses módszer, ezért is volt nyílt) azonban utána Auth login rendszerre cserélték, így az Egyetem által használt Neptun kóddal és Neptun jelszavával a diákok is használhatták az internetet.
Jelenleg a hálózat (Ótemető utcán scannelve) SSID neve: DE-MFK-D néven érhető el (mely utolsó karaktere a vélhetően a különböző égtájak felé sugárzó fejegység nevét takarja). WPA2 titkosítás van rajta, így a régebbi Login rendszer, úgy néz ki nem működik.
Emellett egy "eduroam" Wi-Fi-t is szórnak, amelyből bővebben itt olvashatsz: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!