Hogyan lehet a 4G mobilinternetet használni?
Ugye tegnap a Telekom egy csomó új helyen elindította a 4G-t: [link]
Elvileg van nálunk is de mégsem tudok csatlakozni. A laptophoz használom ezt a netet: [link]
Tehát a csomagom 4G-s, az USB modem is 4G képes amit még 1 éve adtak hozzá de most hiába lett itt is 4G, a modem programja továbbra is annyit ír hogy HSPA+, és a sebesség ugyan úgy 20 Mbit/s körül van pedig mindenkinek automatikusan emelték 150 Mbit/s-re ( SMS-t is küldtek erről ).
Most akkor nálam van a hiba? Hogyan lehet csatlakozni a 4G hálózatra?
ha valóban minden feltétel megvan hozzá, akkor neked semmit se kell tenned. mivel mobilnetnél nem a sávszélességet, hanem az adatforgalmat fizeted, mindig megkapod a legnagyobb elérhető sebességet.
az hogy elvileg van, az még nem garancia arra, hogy működik is. az a stabil 20 mega se rossz.
lehet, hogy valami árnyékolja a jelet. nálam már az ablaküveg is hspa+ -ról gprs kapcsolatra visszaváltást eredményezett ilyen usb-s nettel. ülj ki a házatok elé abba az irányba amerre a torony van, esetleg rá is látni közvetlenül és próbáld ki úgy.
1.) A házban próbáld meg mindenhol, pl. ablaknál, vagy annál nagyon közel.
2.) Ha semmi sem jó, akkor panaszolj! Ilyenkor ne hagyd magad lerázni!
Szerencsére már megoldották.
Bementem az egyik üzletükbe, ott se működött a 4G. A ügyintéző csaj kipróbálta egy másik USB modembe, de abba se volt jó. Adott egy új SIM kártyát de azzal sem működött. Aztán kb. fél órát dumált telefonon keresztül a központtal és a végeredmény az lett hogy a teljes előfizetésemet törölték, majd egy teljesen újat kötöttem velük ugyan ezzel a csomaggal de az ügyfél azonosító meg a telefonszám is új lett. Érdekes módon ezután már működött a 4G. Kb 70-80 Mbittel megy a net most már. :)
Az hogy mi volt a baj a régi előfizetéssel, ők sem tudták. Valószínűleg már akkor hiba csúszhatott az egészbe, amikor 1 éve megkötöttem.
Szia!
70-80Mbit/s-el megy a mobilneted??? Mennyire egyenletes a teljesítménye?
Nekem t-home vezetékes netem van, de a kábel minősége miatt kb 7-8 Mbit/s-el megy. Ez nagyon gáz. Gondoltam, hogy áttérek mobilnetre, de tartottam tőle, hogy nem lesz jó. Mi a tapasztalatod?
Köszi,
Z
Szia,
Akkor térj át, ha:
1.) Nem baj, ha korlátos adatforgalom van (értsd. pl. 20 GB)
Szerintem nem éri meg, nekem is mobilnet van (szar), ár-arány értékben nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!