Hol lehet a tényleges internetsebességet mérni?
Sziasztok!!
Hol lehet tényleges internetsebességet mérni?
Nem a speedtest oldalakon, mert az nem a tényleges.
Emlékszem, volt valami fájl aminek a letöltésekor a tényleges sebességgel dolgozott a net, de már nem tudom mi és hol volt ez a dolog.
Csak azért kérdem mert nekem 120-as UPC netem van, aminek a tényleges sebessége ő szerintük 30/4, de nekem a valóságos (hisz látom fel/letöltéseknél) Max: 12/1,2 és prezentálnom kéne a ma kiérkező szerelőnek, hogy ennyi és nem 30/4.
De nem tudom milyen letöltéssel, vagy hogy mutassam. (torrentet mégsem mutathatok).
Köszi!!
Akkor leírom én is sokadjára, ahogy már mások is megtették korábban. Jó sokszor. A net szolgáltató megabitben adja meg a sebességet, te pedig a letöltést megabyteban nézed.
8 bit = 1 byte
120/8 = 15
Vagyis Kb pont akkora, amekkorát te látsz. A "szerintük 30/4" részt egyáltalán nem értem, ha 120as netnek írják, akkor "szerintük" az 120as.
Első: A 30/4 az a garantált sávszélessége a 120as UPC netnek. Gondolom az ügyintéző is belezavarodott a fogalomzavarba, nem jól értette mire gondol tényleges sebesség alatt.
Ettől függetlenül a megoldásos 100%-os :-)
Egy gyors szerverről (bármelyikről) kell letölteni egy nagyobb méretű fájlt.
Viszont tizet teszek egy ellenében, hogy a UPC a saját sebességtesztjéhez fog ragaszkodni.
Nekem a Tmobilnál volt ilyen gondom. 30mb fizettem é 5mb jött mert akkor még vidéken laktam és elvileg oda nem "jön be a 30mb" -.- Dehoogy is nem jön be. Mikor mondtam cseréljétek csak le bent a szűrőt csak kapkodták a levegőt. Érdekes másnap este 32.5mb hasogatott a torrent.
Ezt csak azért írtam,hogy biztos lesz megoldás. Viszont szerződésre fognak utalni amit aláírtál. Abban szerepelnek adatok hogy 120mb mennyi a garantált.
Ha a sebességmérő 100/10-et mér akkor a sebeséged nagyjából rendben van. Máshol kellene a hibát keresned.
A torrent kliensed rendesen be van állítva?
Ha uTorrentet használsz, akkor nézd meg a saját tesztjét.
(Jobboldalt lent klik a kis zöld karikára - vagy sárga háromszögre - és a felnyíló sebességkalauzban "tesztek indítása")
Csak amikor a sebességtesztet csinálod lődd le a torrent klienst, mert az például rendesen fogyasztja a sávszélességet.
És ha routert is használsz, akkor próbáld ki nélküle is, mert csodák történhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!