Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Távoli gép irányítása Teamview...

Távoli gép irányítása Teamviewerrel hogyan, ha nem tudok rá belépni?

Figyelt kérdés

Hogyan tudnám megoldani a következőt:

A haverom gépéről ('X' városban)

szeretném irányítani a saját gépemet ('Y' városban)

Teamviewer (version 9.0.27614, Server Enterprise) segítségével.

(Egy 5 napos időtartam alatt több alkalommal tenném.)

Lényeges infó lehet:

*) Mindkét gépen Win7 Ultimate (magyar) verzió van.

*) Az 'Y' gépet kérésre bekapcsolják nekem, de belépni így, távolról a windows-ba nem tudok.

*) Mindkét gép router mögött van, és egyik router címe sem statikus (vagyis pár naponta megváltozik).

Mit, hol és hogyan állítsak be?

Lépésről lépésre... még nagyon buta vagyok a hálózatos dolgokhoz.

2014. szept. 27. 13:09
 1/6 Tengor ***** válasza:

Nem írom le lépésről lépésre, valamit te is csinálj az ügy érdekében!

1.) Y gépen engedélyezd a távoli asztal elérést (RDP)

2.) Y géphez tartozó routeren engedd át, és irányítsd az Y gépre a 3389-es TCP és UDP portokat.

3.) Regisztrálj egy dinamikus DNS szolgáltást és Y gépen v. Y routeren állítsd be hozzá.

4.) Amikor kell, akkor X gépen indítasz egy távoli asztal kapcsolatot, megadod a regisztrál DNS címet és ha minden jó, akkor már be is csatlakoztál a gépeden távoli asztallal.

Ehhez nem kell feltenni TV klienst és szervert, minden eszköz adott hozzá.

2014. szept. 27. 13:49
 2/6 coopper ***** válasza:

Szia.

Szerintzem két dolgot kell tenni :

1. Addig amig távolról akarod irányitani "Y" gépet, addig szed le rólla a jelszót és, állitsd be, hogy automatikusan belépjen a windowsba. [link]

2. A teamviewerbe állits be saját jelszót : Extrák - Beállitások - Biztonság. Itt Személyes jelszó (nem felügyelt hozzáférésnél ird be kétszer a jelszót ezzel ez kész is. (Ha akarod akkor itt a Véletlenszerű jelszónál letilthatod a teamviewer jelszóit - Letiltva (nincs véletlenszerű jelszó-re állitsd be)

Aztán amikor vezérelni akarod, akkor bekapcsoltatod és bejelentkezel a gépedre. (Ha nem vagy biztos a teamviewer elérési kódban akkor regisztrálj ide és rakd be a listába a gépedet, csatalkozás előtt itt megnézheted a kódot illetve azt is, hogy bekapcsolódott már-e a géped (on-line) : [link] )

Sok sikert.

Üdv.

2014. szept. 27. 13:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkét választ.

Egyelőre az (1)-est ( Tengor javaslat ) próbáltam ki, és szuperül működik. (E pillanatban is távoli asztal kapcsolattal gépelem ezt, a párszáz km-re lévő gépemen.)

Kérdés: Az megoldható hogy ne csak a képernyőt lássam, hanem a távoli gép hangja is megérkezzen, vagy az már túl sok?

2014. szept. 29. 15:00
 4/6 Tengor ***** válasza:
RDP tudja ezt, csak be kell állítani.
2014. szept. 29. 15:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Beállítottam, és most hogyan tovább? Hol kellene tudnom fájlokat a két gépem _között_ másolni?
2014. okt. 31. 19:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Hol/hogyan kellene tudnom fájlokat a két gépem között másolni?
2015. márc. 11. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!